Fronsrimpel

Wordt jouw mimiek getekend door fijne lijntjes of een diepe groef tussen de wenkbrauwen? Een fronsrimpel kan zorgen voor een onterecht vermoeide, sombere of boze uitstraling. Er anders uitzien dan je je voelt, kan voor persoonlijke ongemakken zorgen. Door de fronsrimpels te behandelen met spierontspanners bij Signé Clinics helpen we je bij het herwinnen van een natuurlijke uitstraling die reflecteert wie je bent.

Wil je graag geholpen worden in onze cosmetische kliniek in Rotterdam of Tilburg?

Onze specialisten helpen je graag verder. Vraag een vrijblijvend consult aan.

Wat zijn fronsrimpels?

De oorzaak van een fronsrimpel komt door het aanspannen van de spieren tussen de wenkbrauwen, wat zich uit in een verticale rimpel. Boos kijken of een vermoeide mimiek hebben terwijl je je niet zo voelt kan erg vervelend zijn. Een rimpel of frons tussen de wenkbrauwen kan zorgen voor een uitstraling waarin je jezelf niet herkent.

Kun je fronsrimpels verminderen?

Botox is een uiterst effectieve en veilige manier om de rimpels tussen de wenkbrauwen te verwijderen. De fronsrimpel laat zich goed behandelen met een spierontspanner. Botox (Botulinetoxine A) zorgt ervoor dat de spieren tussen de wenkbrauwen ontspannen, waardoor de frons tijdelijk verdwijnt en de gezichtsuitdrukking zachter wordt. Voor het behandelen van een diepere fronsrimpel kan eventueel gekozen worden voor een extra behandeling met een A-merk hyaluronzuur filler. Door deze fillerbehandeling vult de rimpel als het ware op.

Hoe werkt een fronsrimpel behandeling?

Voor behandeling van fronsrimpels kun je terecht bij de cosmetisch arts van Signé Clinics in Rotterdam en Tilburg. Tijdens het consult zal de arts je adviseren over de mogelijkheden op het gebied van injectables. Na de behandeling met spierontspanner mag je een duidelijke vermindering van de fronsrimpels verwachten.

Tijdens een gratis consult adviseert de Cosmetisch arts KNMG na de gezichtsanalyse over de juiste methode voor het behandelen van rimpels tussen de wenkbrauwen. De behandeling voor het verwijderen van fronsrimpels met een spierontspanner is vrijwel pijnloos en zeer veilig.

NAZORG FRONSRIMPEL BEHANDELING

De fronsrimpel behandeling is geen ingrijpende behandeling. Na de eerste behandeling met een spierontspanner kan het behandelde gebied wat vreemd aanvoelen; je kunt soms hoofdpijn hebben of bijvoorbeeld tijdens het lezen moeite hebben met focussen. Na vervolgbehandelingen heb je daar vaak minder last van. Lichte verheven plekjes na het behandelen van voorhoofdrimpels verdwijnen na 20 minuten en eventuele kleine blauwe plekjes binnen 2 dagen.

De werking van de botox begint na ongeveer 2-3 dagen en is na 2 weken maximaal zichtbaar en houdt meestal 3-5 maanden aan.

De ingreep • Fronsrimpels

1. Intake

Onze deskundige artsen maken vrijblijvend een gezichtsanalyse en bespreken jouw wensen. Ook bespreken zij in hoeverre deze wensen haalbaar zijn. Je wordt uitgebreid geïnformeerd over de behandeling met Botulinetoxine A in Rotterdam of Tilburg en er is voldoende mogelijkheid om al je vragen te stellen.

2. Behandeling

Een fronsbehandeling bij Signé Clinics duurt niet lang. Met een dunne naald wordt de vloeistof in de spiervezel geïnjecteerd. Binnen een aantal dagen beginnen de gezichtsspieren te ontspannen, waardoor het gezicht rustiger en egaler oogt. Signé Clinics werkt met hoogwaardige materialen. Je houdt geen littekens over aan deze behandeling.

3. Aftercare

De injectable behandeling is geen ingrijpende behandeling. Echter zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden om een optimaal resultaat te behalen.

Na de eerste behandeling met Botulinetoxine A voelt het behandelde gebied wat vreemd aan. Er kan soms sprake zijn van hoofdpijn of moeite met focussen (bijvoorbeeld bij het lezen van een boek). Na vervolgbehandelingen is daar veel minder sprake van. Lichte verheven plekjes verdwijnen vaak al na 20 minuten. Eventuele kleine blauwe plekjes verdwijnen vaak binnen 2 dagen.

De werking van de botox begint na ongeveer 2-3 dagen en is na 2 weken maximaal zichtbaar en houdt meestal 3 - 5 maanden aan.

Nazorginstructies:

 • Gedurende 4 uur
  Niet liggen of bukken
 • Op de dag van de behandeling
  Geen crème make-up op behandeld gebied aanbrengen
 • Gedurende 48 uur
  Niet sporten
  Geen vaccinaties
 • Gedurende 1 week
  Hitte vermijden: geen sauna/zonnebank/ zonnen
 • Gedurende 2 weken
  Geen andere cosmetische behandelingen

Bereikbaarheid na de behandeling:
Indien zich na de behandeling onverhoopt bijwerkingen of complicaties voordoen waar je vragen over hebt, verzoeken wij je contact met ons opnemen.

Je dient direct contact op te nemen indien je symptomen krijgt zoals: dubbelzien, ademhalings-, slik-, en/of spraakproblemen, longontsteking, afhangend ooglid, algemene zwakte.

Signé Clinics
085 - 488 17 88

4. Risico

Het gebruik van Botulinetoxine A (botox) is erg veilig. In zeldzame gevallen kunnen er bijwerkingen ontstaan. Mogelijke bijwerkingen zijn:

 • Lichte zwelling rondom de injectieplaats
 • Zelden: kleine bloeduitstorting of blauwheid
 • Zelden: infectie of allergische reactie
 • Zeer zelden: tijdelijke harde plekjes (granuloomvorming) op de plaats van injectie

Professioneel, servicegericht

Absoluut professioneel en servicegericht, met een fijne after care. Altijd bereikbaar en helpend en informerend. Ontnemen al je zorgen en het resultaat is natuurlijk en mooi.

Mara, Rotterdam

Persoonlijke aandacht en top resultaat!

Mijn allereerste injectable behandeling gehad bij cosmetisch arts Nastja Hendriks. Ik was een beetje zenuwachtig voor de afspraak, maar Nastja nam de tijd om alles rustig uit te leggen. Van de behandeling zelf voel je vrij weinig. Ik heb mijn frons-, voorhoofdrimpels en kraaienpootjes laten behandelen. Super blij met het eindresultaat en ik ontvang veel complimentjes! Zit gelijk lekkerder in mijn vel, had het veel eerder moeten doen!

Femke, Rotterdam

Vakkundige hulp door een professional met kennis van zaken

Alles wordt duidelijk uitgelegd voordat ze beginnen met de behandeling. Bij alles staat de klant centraal en ze leveren maatwerk.

Jadena, Rotterdam

Ontzettend professioneel en vriendelijk

Ik ben enorm goed geholpen, goed voorgelicht en prettig bejegend door drs. Hendriks. Ze geeft me alle vertrouwen en ik ervaar haar als zeer deskundig!

Marieke, ’s Hertogenbosch

Prettige ervaring, goed resultaat

Ik ben voor mijn fronsrimpel bij Signé geweest en erg tevreden over het resultaat. Vnl de duidelijke adviezen voor de eerste dagen/week ná de behandeling werden goed over gedragen, heb me er ook echt aan gehouden. Goed resultaat zichtbaar door de voor- en na foto’s. Stappenplan gemaakt. Ook belangrijk, er werd niet aangedrongen op meerdere behandelingen/op meerdere plaatsen. Maar als je advies vraagt wordt het wel goed gegeven. De sfeer in de Clinic is ook erg ruim en fris.

Petra, Mijnsheerenland

Zeer kundig geholpen met een prachtig resultaat!

Heb prachtig resultaat na botoxbehandeling en nu bezig met traject voor huidverbetering. Fijn om de beelden van Observ te zien en een passend advies te krijgen voor mijn huid. Ik ben zo benieuwd hoe mijn huid zal verbeteren!

Kristel, Spijkenisse

Top service

Eerste keer fillers en eerste keer bij Signé, erg goed bevallen! Goede ervaring met de arts, vriendelijk en levert kwalitatief goed werk.

Chantal, Capelle aan den Ijssel

Heel fijn!

Ik kreeg goed advies. Ik kwam voor diepliggende ogen. In de behandeling werd ook het geheel meegenomen in mijn geval de symmetrie in het gezicht. Uiteindelijk met een goed en natuurlijk resultaat naar huis gegaan.

S, Rotterdam

Geweldige ervaring!

Ik heb behandeling bij Drs. Hendriks gehad. Ze luistert naar m’n wensen en geeft haar advies wat aansluit op de behandeling. Ik ben heel goed geholpen en zie ook het resultaat wat ik had verwacht.

Cindy, Amsterdam

Heel prettige ervaring

Voor mijn eerste keer injectables veel uitleg gekregen – er werd alle tijd voor me genomen en ook nog na 2 weken een controle. Daarnaast advies gekregen over andere huidbehandelingen.

TK, Rotterdam

FAQ

Veelgestelde vragen over fronsrimpels

Fronsrimpels (zowel oppervlakkige lijntjes als diepere rimpels) kunnen verwijderd worden door een behandeling met een spierontspanner (botox).

Wanneer het gaat om minder diepe rimpels en lijntjes kan de huidtherapeut de huid behandelen met de dermapen, een chemische peeling of een laser. Deze zorgen ervoor dat de huid zichzelf vernieuwt en dat de huidstructuur fijner wordt. De huidtherapeut zal een huidanalyse uitvoeren en een behandelplan op maat opstellen.

De werking van botox na een fronsrimpel behandeling begint na ongeveer 2-3 dagen, is na 2 weken maximaal zichtbaar en houdt meestal 3-5 maanden aan.  Daarna kan de behandeling veilig herhaald worden bij onze cosmetische kliniek in Rotterdam of Tilburg.

Het verouderingsproces wordt verergerd door een ongezonde leefstijl, stress, roken en blootstelling aan de zon. Als je een fronsrimpel wil voorkomen dien je hier rekening mee te houden.

De kosten van een spierontspanner (botox) voor een fronsbehandeling bij onze cosmetische kliniek in Rotterdam of Tilburg zijn vanaf € 70,-. Bekijk de prijslijst hier.

Ervaar je hinder door een fronsrimpel? Je kunt deze tijdelijk laten verwijderen met een botox behandeling door onze cosmetische arts KNMG in Rotterdam en Tilburg.

De specialist

Een team van cosmetisch specialisten en artsen beoordeelt wat de beste behandeling is voor jouw vraag om fronsrimpels te verminderen. Samen stellen zij een deskundig behandelplan op met als hoofddoel: het leveren van een optimaal en natuurlijk elegant resultaat dat naadloos overloopt in jouw signatuur.

De artsen van Signé Clinics in Rotterdam en Tilburg werken vanuit de overtuiging en filosofie dat de eigen schoonheid de signatuur vormt. Dit signatuur regeert en dient ten alle tijden intact te blijven en te worden bekrachtigd. Onze specialisten bekrachtigen elementen, (ver)leggen het accent, verfrissen, vereffenen en verjongen.

Subtiel, natuurlijk en elegant.

BOTOX PRIJZEN • FRONSRIMPEL

Kosten fronsrimpel behandeling

De volledige prijslijst vind je hier.

Consult
Gratis

Bij een van onze cosmetisch artsen

Gratis
Botox fronsrimpel
vanaf € 70,-
vanaf € 70,-

Wil je graag geholpen worden?

Onze specialisten helpen je graag verder. Vraag een vrijblijvend consult aan.