Rimpels voorhoofd

Wordt jouw voorhoofd getekend door rimpels? Deze lijnen noemen we voorhoofdrimpels. Wanneer deze horizontale lijntjes ook aanwezig zijn bij een neutrale gezichtsuitdrukking, kan dit een ongewenst effect hebben op je uitstraling. Spierontspanners - een behandeling met botox - biedt uitkomst; een egaal voorhoofd, vrij van (fijne) lijnen.

Bij Signé Clinics helpen we je graag verder, wanneer je huid tekenen vertoont die niet bij jouw gewenste uitstraling passen.

Wil je graag geholpen worden in onze cosmetische kliniek in Rotterdam of Tilburg?

Onze specialisten helpen je graag verder. Vraag een vrijblijvend consult aan.

Wat is de oorzaak van voorhoofdrimpels?

Voorhoofdrimpels zijn rimpels die horizontaal op je voorhoofd lopen. We spreken van een voorhoofdsrimpel bij zowel kleine oppervlakkige rimpels als diepe lijnen. Deze rimpel(s) worden voornamelijk veroorzaakt door expressie; het samentrekken van bepaalde gezichtsspieren in het voorhoofd en de wenkbrauwen. Als je veel mimiek gebruikt, veel fronst en je wenkbrauwen optrekt, dan ontstaan op de lange termijn diepe rimpels. Voorhoofdrimpels kunnen ook erfelijk bepaald zijn. Daarnaast wordt het verouderingsproces verergerd door een ongezonde leefstijl, stress, roken of blootstelling aan de zon.

Tussen de leeftijd van 30-40 beginnen dynamische rimpels zichtbaar te worden; met name de voorhoofdrimpels, fronsrimpels en kraaienpootjes zullen in toenemende mate zichtbaar worden.

Hoe werkt een voorhoofdrimpel behandeling met botox?

Als er sprake is van voorhoofdrimpels (zowel kleine oppervlakkige rimpels als diepere lijnen) biedt een behandeling met botox - oftewel Botulinetoxine A - uitkomst.

Tijdens een gratis consult adviseert de Cosmetisch arts KNMG na de gezichtsanalyse over de juiste methode voor het behandelen van rimpels in het voorhoofd. De behandeling voor het verwijderen van voorhoofdrimpels met een spierontspanner is vrijwel pijnloos en zeer veilig.

Nazorg voorhoofdrimpel behandeling

De voorhoofdrimpel behandeling is geen ingrijpende behandeling. Na de eerste behandeling met een spierontspanner kan het behandelde gebied wat vreemd aanvoelen; je kunt soms hoofdpijn hebben of bijvoorbeeld tijdens het lezen moeite hebben met focussen. Na vervolgbehandelingen heb je daar vaak minder last van. Lichte verheven plekjes na het behandelen van voorhoofdrimpels verdwijnen na 20 minuten en eventuele kleine blauwe plekjes binnen 2 dagen.

De werking van de botox begint na ongeveer 2-3 dagen en is na 2 weken maximaal zichtbaar en houdt meestal 3-5 maanden aan.

De ingreep • voorhoofdrimpels

1. Intake

Onze deskundige cosmetisch artsen maken vrijblijvend een gezichtsanalyse en bespreken jouw wensen. Ook bespreken zij in hoeverre deze wensen haalbaar zijn. Je wordt uitgebreid geïnformeerd over de voorhoofdrimpel behandeling met botox in Rotterdam of Tilburg en er is voldoende mogelijkheid om al je vragen te stellen.

2. Behandeling

Een voorhoofdrimpel behandeling bij Signé Clinics duurt niet lang. Met een dunne naald wordt de vloeistof in de spiervezel geïnjecteerd. Binnen een aantal dagen beginnen de gezichtsspieren te ontspannen, waardoor het gezicht rustiger en egaler oogt. Signé Clinics werkt met hoogwaardige materialen. Je houdt geen littekens over aan deze behandeling.

3. Aftercare

De botox behandeling is geen ingrijpende behandeling. Echter zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden om een optimaal resultaat te behalen.

Na de eerste behandeling met spierontspanner voelt het behandelde gebied wat vreemd aan. Er kan soms sprake zijn van hoofdpijn of moeite met focussen (bijvoorbeeld bij het lezen van een boek). Na vervolgbehandelingen is daar veel minder sprake van. Lichte verheven plekjes verdwijnen vaak al na 20 minuten. Eventuele kleine blauwe plekjes verdwijnen vaak binnen 2 dagen.

De werking van de botox begint na ongeveer 2-3 dagen en is na 2 weken maximaal zichtbaar en houdt meestal 3 - 5 maanden aan.

Nazorginstructies:

 • Gedurende 4 uur
  Niet liggen of bukken
 • Op de dag van de behandeling
  Geen crème make-up op behandeld gebied aanbrengen
 • Gedurende 48 uur
  Niet sporten
  Geen vaccinaties
 • Gedurende 1 week
  Hitte vermijden: geen sauna/zonnebank/ zonnen
 • Gedurende 2 weken
  Geen andere cosmetische behandelingen

Bereikbaarheid na de behandeling:
Indien zich na de behandeling onverhoopt bijwerkingen of complicaties voordoen waar je vragen over hebt, verzoeken wij je contact met ons opnemen.

Je dient direct contact op te nemen indien je symptomen krijgt zoals: dubbelzien, ademhalings-, slik-, en/of spraakproblemen, longontsteking, afhangend ooglid, algemene zwakte.

Signé Clinics 
085 - 488 17 88

4. Risico

Het gebruik van botox is erg veilig. In zeldzame gevallen kunnen er bijwerkingen ontstaan. Mogelijke bijwerkingen zijn:

 • Lichte zwelling rondom de injectieplaats
 • Zelden: kleine bloeduitstorting of blauwheid
 • Zelden: infectie of allergische reactie
 • Zeer zelden: tijdelijke harde plekjes (granuloomvorming) op de plaats van injectie

Professioneel, servicegericht

Absoluut professioneel en servicegericht, met een fijne after care. Altijd bereikbaar en helpend en informerend. Ontnemen al je zorgen en het resultaat is natuurlijk en mooi.

Mara, Rotterdam

Persoonlijke aandacht en top resultaat!

Mijn allereerste injectable behandeling gehad bij cosmetisch arts Nastja Hendriks. Ik was een beetje zenuwachtig voor de afspraak, maar Nastja nam de tijd om alles rustig uit te leggen. Van de behandeling zelf voel je vrij weinig. Ik heb mijn frons-, voorhoofdrimpels en kraaienpootjes laten behandelen. Super blij met het eindresultaat en ik ontvang veel complimentjes! Zit gelijk lekkerder in mijn vel, had het veel eerder moeten doen!

Femke, Rotterdam

Vakkundige hulp door een professional met kennis van zaken

Alles wordt duidelijk uitgelegd voordat ze beginnen met de behandeling. Bij alles staat de klant centraal en ze leveren maatwerk.

Jadena, Rotterdam

Ontzettend professioneel en vriendelijk

Ik ben enorm goed geholpen, goed voorgelicht en prettig bejegend door drs. Hendriks. Ze geeft me alle vertrouwen en ik ervaar haar als zeer deskundig!

Marieke, ’s Hertogenbosch

Prettige ervaring, goed resultaat

Ik ben voor mijn fronsrimpel bij Signé geweest en erg tevreden over het resultaat. Vnl de duidelijke adviezen voor de eerste dagen/week ná de behandeling werden goed over gedragen, heb me er ook echt aan gehouden. Goed resultaat zichtbaar door de voor- en na foto’s. Stappenplan gemaakt. Ook belangrijk, er werd niet aangedrongen op meerdere behandelingen/op meerdere plaatsen. Maar als je advies vraagt wordt het wel goed gegeven. De sfeer in de Clinic is ook erg ruim en fris.

Petra, Mijnsheerenland

Zeer kundig geholpen met een prachtig resultaat!

Heb prachtig resultaat na botoxbehandeling en nu bezig met traject voor huidverbetering. Fijn om de beelden van Observ te zien en een passend advies te krijgen voor mijn huid. Ik ben zo benieuwd hoe mijn huid zal verbeteren!

Kristel, Spijkenisse

Top service

Eerste keer fillers en eerste keer bij Signé, erg goed bevallen! Goede ervaring met de arts, vriendelijk en levert kwalitatief goed werk.

Chantal, Capelle aan den Ijssel

Heel fijn!

Ik kreeg goed advies. Ik kwam voor diepliggende ogen. In de behandeling werd ook het geheel meegenomen in mijn geval de symmetrie in het gezicht. Uiteindelijk met een goed en natuurlijk resultaat naar huis gegaan.

S, Rotterdam

Geweldige ervaring!

Ik heb behandeling bij Drs. Hendriks gehad. Ze luistert naar m’n wensen en geeft haar advies wat aansluit op de behandeling. Ik ben heel goed geholpen en zie ook het resultaat wat ik had verwacht.

Cindy, Amsterdam

Heel prettige ervaring

Voor mijn eerste keer injectables veel uitleg gekregen – er werd alle tijd voor me genomen en ook nog na 2 weken een controle. Daarnaast advies gekregen over andere huidbehandelingen.

TK, Rotterdam

FAQ

Veelgestelde vragen over voorhoofdrimpels

Voorhoofdrimpels (zowel oppervlakkige lijntjes als diepere rimpels) kunnen verwijderd worden door een behandeling met een spierontspanner (botox).

Wanneer het gaat om minder diepe voorhoofdrimpels kan de huidtherapeut de huid behandelen met een chemische peeling of een laser. Deze zorgen ervoor dat de huid zichzelf vernieuwt en dat de huidstructuur fijner wordt. De huidtherapeut zal een huidanalyse uitvoeren en een behandelplan op maat opstellen.

Een voorhoofdrimpel behandeling met botox behoudt zijn effect doorgaans drie tot vijf maanden. Daarna kan de behandeling veilig herhaald worden bij onze cosmetische kliniek in Rotterdam of Tilburg.

De kosten van een spierontspanner (botox) behandeling bij onze cosmetische kliniek in Rotterdam of Tilburg zijn vanaf € 70,-. Bekijk de prijslijst hier.

Een botox behandeling bij Signé Clinics in Rotterdam of Tilburg is vrijwel pijnloos en zeer veilig.

"Kijk uit. Jezelf mooier maken kan lelijk uitpakken. Een geslaagde ingreep begint bij een geschikte arts van Signé Clinics."

 

De specialist

Een team van cosmetisch specialisten en artsen beoordeelt wat de beste behandeling is voor jouw vraag. Samen stellen zij een deskundig behandelplan op met als hoofddoel: het leveren van een optimaal en natuurlijk elegant resultaat dat naadloos overloopt in jouw signatuur.

De artsen van Signé Clinics werken vanuit de overtuiging en filosofie dat de eigen schoonheid de signatuur vormt. Dit signatuur regeert en dient ten alle tijden intact te blijven en te worden bekrachtigd. Onze specialisten bekrachtigen elementen, (ver)leggen het accent, verfrissen, vereffenen en verjongen.

Subtiel, natuurlijk en elegant.

vimeo-video-thumbnail

BOTOX PRIJZEN • VOORHOOFDRIMPELS

Kosten voorhoofdrimpel behandeling

De volledige prijslijst vind je hier.

Consult
Gratis

Bij een van onze cosmetisch artsen

Gratis
Botox voorhoofdrimpel
vanaf € 70,-
vanaf € 70,-

Wil je graag geholpen worden?

Onze specialisten helpen je graag verder. Vraag een vrijblijvend consult aan.