Pigmentvlekken

Ondervind je hinder van pigmentvlekken in je gezicht, je hals of bijvoorbeeld op je handen? Een jonger uitziende en egale huid kan dan wenselijk zijn.

Bij Signé Clinics helpen we je graag een egale huid, vrij van pigmentvlekken te creëren.

Wat zijn pigmentvlekken?

Een pigmentvlek is een ophoping melanine, aangemaakt door de huid. Dit wordt ook wel hyperpigmentatie genoemd. Pigmentvlekken zijn vaak bruin of zwart van kleur, maar kunnen soms ook wit zijn. Witte pigmentvlekken worden veroorzaakt door een tekort aan pigment. Dit noemen we vitiligo. Heb je last van witte pigmentvlekken? Maak dan een afspraak bij je huisarts.

Naarmate je ouder wordt kunnen pigmentvlekken verschijnen op je huid. Ook uv-straling en het gebruik van de anticonceptiepil kunnen als gevolg hebben dat je huid meer pigment aanmaakt dan nodig is. Er zijn verschillende soorten pigmentvlekken, die elk een andere behandeling vragen. Zo kennen we zonnevlekken, ouderdomsvlekken, een zwangerschapsmasker (melasma/chloasma) en aangeboren pigmentvlekken (moedervlek).

 

Signé Clinics is aangesloten bij het NVCG en draagt het ZKN keurmerk. Dat geeft jou de garantie dat onze zorg van het hoogste niveau is.

De huidtherapeut en de dermatoloog

Naar aanleiding van een grondige huidanalyse, de ernst en de plaats van de hyperpigmentatie wordt een passend behandelplan samengesteld. Vaak bestaat een behandelplan uit één of meerdere behandelingen bij de huidtherapeut of de dermatoloog. Eventueel kan de behandeling van pigmentvlekken worden aangevuld met de juiste verzorgingsproducten om een betere huidconditie te realiseren en behouden.

Behandelingen

De specialist

Een team van specialisten beoordeelt wat de beste behandeling is voor jouw wens om pigmentvlekken te verwijderen. Samen stellen zij een deskundig behandelplan op met als hoofddoel: het leveren van een optimaal en natuurlijk elegant resultaat dat naadloos overloopt in jouw signatuur.

De specialisten van Signé Clinics in Rotterdam en Tilburg werken vanuit de overtuiging en filosofie dat de eigen schoonheid de signatuur vormt. Dit signatuur regeert en dient ten alle tijden intact te blijven en te worden bekrachtigd. Onze specialisten bekrachtigen elementen, (ver)leggen het accent, verfrissen, vereffenen en verjongen.

vimeo-video-thumbnail

Wil je graag geholpen worden?

Onze specialisten helpen je graag verder. Vraag een vrijblijvend consult aan.