Littekens

Heb je last van storende littekens op je huid? We kunnen ons indenken dat je verlangt naar een egale huid, vrij van zichtbare littekens.

Bij Signé Clinics in Rotterdam streven we naar een optimaal en langdurig resultaat op basis van jouw wensen en behoeften. We helpen je graag bij het realiseren van een egale huid.

Wat zijn littekens?

Littekens zijn zichtbare restanten van een beschadiging op de huid. Littekens kunnen onder andere ontstaan na een infectie, trauma of een chirurgische ingreep.

Er zijn verschillende soorten littekens. Littekens kunnen onder andere verdikt, verzonken of hypertrofisch (verheven) van aard zijn. Ook kennen we een keloïd. Een keloïd is een woekerend litteken dat buiten de randen van de oorspronkelijke wond groeit.

Vaak worden littekens in het gezicht of op andere (zichtbare) plaatsen als vervelend en ontsierend ervaren. In de meeste gevallen is het echter mogelijk littekens te verminderen en onopvallend te maken middels de juiste behandeling.

De dermatoloog

Een verdikt litteken, een hypertrofisch litteken of een keloïd wordt behandeld door de dermatoloog door middel van zogenaamde Kenacort injecties. In enkele gevallen kan de dermatoloog kiezen voor een behandeling door middel van een excisie.

Signé Clinics is aangesloten bij het NVCG en draagt het ZKN keurmerk. Dat geeft jou de garantie dat onze zorg van het hoogste niveau is.

De huidtherapeut

Een verzonken litteken, zoals je vaak ziet bij littekens na acne, wordt behandeld door de huidtherapeut. De huidtherapeut kan hiervoor verschillende behandelingen inzetten.

Op basis van de ernst van het litteken en de plaats wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld. Rode verkleuring bij een vlak litteken, kan de huidtherapeut minder opvallend maken door middel van een laserbehandeling.

Behandelingen

De specialist

Een team van specialistische huidtherapeuten beoordeeld wat de beste behandeling is voor jouw vraag over behandeling van littekens. Samen stellen zij een deskundig behandelplan op met als hoofddoel: het leveren van een optimaal en natuurlijk elegant resultaat dat naadloos overloopt in jouw signatuur.

De huidtherapeuten van Signé Clinics werken vanuit de overtuiging en filosofie dat de eigen schoonheid de signatuur vormt. Dit signatuur regeert en dient ten alle tijden intact te blijven en te worden bekrachtigd. Onze specialisten bekrachtigen elementen, (ver)leggen het accent, verfrissen, vereffenen en verjongen.

Subtiel, natuurlijk en elegant.

Wil je graag geholpen worden?

Onze specialisten helpen je graag verder. Vraag een vrijblijvend consult aan.