Acne wordt erger in de zomer. Hoe komt dat en wat kun je doen?

Voor de meeste mensen is de zomer de favoriete tijd van het jaar, maar voor mensen met acne kan deze periode een toename van puistjes en onzuiverheden met zich meebrengen. In dit bericht leggen we uit waarom acne in de zomer verergert en wat je kunt doen om dit te beperken.

Oorzaken van toename acne in de zomer

Zodra je huid aan veel zonlicht wordt blootgesteld, vinden er diverse processen plaats die acne kunnen verergeren:

Verhoogde talgproductie: De huid kan uitdrogen door overmatig zonlicht, wat de talgklieren stimuleert om meer talg te produceren. Dit kan leiden tot een overmaat aan talg en daardoor meer onzuiverheden.

Verdikking van de huid: UV-straling kan huidverhoorning veroorzaken, waardoor de bovenste huidlaag dikker en stugger wordt. Dit belemmert de afvoer van dode huidcellen en kan de poriën verstoppen, wat resulteert in een toename van acne. Regelmatig exfoliëren met een peeling kan dit proces tegengaan, zodat de huid dun blijft en de poriën schoon blijven.

Verstopte poriën door zweet: Zweten is goed voor een gezonde huid, maar in warme periodes zweet je meer, wat bacteriën de kans geeft om toe te slaan. Zweet, vuil en olie kunnen samen de poriën verstoppen.

Verkeerde zonnebrandcrème: Het is cruciaal om de juiste zonnebrandcrème te kiezen als je gevoelig bent voor acne. Sommige crèmes zijn comedogeen en kunnen de poriën verstoppen. Wil je advies over welke zonnebrandcrème geschikt is voor jouw huid? Maak een afspraak bij een van onze huidspecialisten. Bij Signe Clinics hebben we een breed assortiment zonbeschermingsmiddelen die je huid mooi en egaal houden.

Gevolgen van acne

Acne is niet alleen een tijdelijke huidaandoening, maar kan ook littekens en psychologische gevolgen achterlaten. Zowel tieners als volwassenen kunnen door acne een verminderd zelfvertrouwen krijgen, wat soms leidt tot een minderwaardigheidscomplex. Daarom is het belangrijk om actieve acne te behandelen. Na acne kunnen acnelittekens zichtbaar achterblijven, die de huid beschadigen.

Behandeling van acne en acnélittekens

Bij Signe Clinics kun je terecht voor de behandeling van milde acne en acnelittekens. Onze huidtherapeuten kunnen acne behandelen met dieptereinigingen, peelings en laserbehandelingen. Daarnaast geven ze advies over een goede huidverzorgingsroutine, zodat je huid weer rustig en egaal wordt.

.

Wil je een stralende huid, ook in de zomer? Maak dan een afspraak bij Signe Clinics en ontdek welke behandeling het beste bij jou past. Telefonisch zijn we dagelijks bereikbaar op tel. 085 488 1788.