Facial slimming

Stoor je je aan een brede kaaklijn? Het kan zijn dat je gezicht breder is door de grootte van de spieren in de kaak. Facial slimming, of face slimming, is een injectable behandeling waarbij de spieren worden geïnjecteerd met botulinetoxine, waardoor je gezicht op een natuurlijke wijze een aantrekkelijke V-shape krijgt.

Wil je graag geholpen worden in onze cosmetische kliniek in Rotterdam of Tilburg?

Onze specialisten helpen je graag verder. Vraag een vrijblijvend consult aan.

Wat is facial slimming?

Een forse kaaklijn of extreem volle wangen kunnen het gezicht uit balans brengen. Tijdens een facial slimming behandeling wordt Botulinetoxine A (botox) in de kauwspier geïnjecteerd. De spier ontspant en wordt langzaam kleiner. De onderkaak verliest hierdoor aan volume. Het resultaat: een vrouwelijk gezicht met zachte contouren, waarbij het accent op de jukbeenderen ligt.

Voor wie is facial slimming geschikt?

Een facial slimming behandeling met Botulinetoxine A is geschikt voor mensen die hinder ondervinden door een aanzienlijk spiervolume in de onderkaak. Ook is facial slimming geschikt voor mensen die last hebben van het klemmen en knarsen van de tanden.

Facial slimming bij tandenknarsen

Een bovengemiddelde belasting door tandenknarsen of klemmen van de kaken kan de kaakspier sterk ontwikkelen. Dit kan leiden tot bovengenoemde esthetische disbalansen en andere ongemakken, zoals een klikkend geluid bij het kauwen en slijtage van de tanden. Een facial slimming behandeling herstelt meer dan alleen de contouren.

De ingreep

1. Intake

Onze cosmetisch arts KNMG maakt een huidanalyse en bespreekt jouw wensen. Er wordt een behandelplan op maat opgesteld. Er is alle gelegenheid om vragen over de facial slimming behandeling te bespreken.

2. Behandeling

Een Face slimming behandeling bij Signé Clinics duurt niet lang. Met een dunne naald wordt de Botulinetoxine A in de spiervezel geïnjecteerd. Hierdoor ontspannen de kaakspieren, waardoor ze na een aantal weken verkleinen en de vrouwelijk vorm van het gezicht herstelt. Wij werken met een dunne naald, je houdt hier geen littekens aan over. 

3. Aftercare

De injectable face slimming behandeling is op zich geen ingrijpende behandeling. Echter zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden om een optimaal resultaat te behalen.

Na de eerste face slimming behandeling voelt het behandelde gebied wat vreemd aan. Er kan soms sprake zijn van wat hoofdpijn, of moeite met focussen (lezen van een boek). Na vervolgbehandelingen is daar veel minder sprake van. Lichte verheven plekjes verdwijnen vaak al na 20 minuten. Eventuele kleine blauwe plekjes verdwijnen vaak al binnen 2 dagen.

De werking van de botox begint na ongeveer 2-3 dagen en is na 2 weken maximaal zichtbaar en houdt meestal 3 - 5 maanden aan. 

Nazorginstructies:

 • Gedurende 4 uur
  Niet liggen of bukken
 • Op de dag van de behandeling
  Geen crème make-up op behandeld gebied aanbrengen
 • Gedurende 48 uur
  Niet sporten
  Geen vaccinaties
 • Gedurende 1 week
  Hitte vermijden: geen sauna/zonnebank/ zonnen
 • Gedurende 2 weken
  Geen andere cosmetische behandelingen

Bereikbaarheid na de behandeling:
Indien zich na de behandeling onverhoopt bijwerkingen of complicaties voordoen waar je vragen over hebt, verzoeken wij je contact met ons opnemen.

Je dient direct contact op te nemen indien je symptomen krijgt zoals: dubbelzien, ademhalings-, slik-, en /of spraakproblemen, longontsteking, afhangend ooglid, algemene  zwakte.

Signé Clinics
085 - 488 17 88

4. Risico

Het gebruik van Botulinetoxine A is erg veilig. In zeldzame gevallen kunnen er bijwerkingen ontstaan na facial slimming. Mogelijke bijwerkingen zijn:

 • Lichte zwelling rondom de injectieplaats
 • Zelden: kleine bloeduitstorting of blauwheid
 • Zelden: infectie of allergische reactie
 • Zeer zelden: tijdelijke harde plekjes (granuloomvorming) op de plaats van injectie
 • Zeer zelden: tijdelijk een verminderde kracht bij het kauwen

De specialist

Een team van cosmetisch specialisten en artsen beoordeelt wat de beste behandeling is voor jouw vraag. Samen stellen zij een deskundig behandelplan op met als hoofddoel: het leveren van een optimaal en natuurlijk elegant resultaat dat naadloos overloopt in jouw signatuur. We helpen je graag verder in onze kliniek met behandelingen zoals fillers, cosmetische dermatologie of huidtherapie.

De artsen van Signé Clinics werken vanuit de overtuiging en filosofie dat de eigen schoonheid de signatuur vormt.  Dit signatuur regeert en dient ten alle tijden intact te blijven en te worden bekrachtigd. Onze specialisten bekrachtigen elementen, (ver)leggen het accent, verfrissen, vereffenen en verjongen.

Subtiel, natuurlijk en elegant.

vimeo-video-thumbnail

FAQ

Veelgestelde vragen over facial slimming

Wat zijn de voor- en nadelen van facial slimming?

Voordelen:

 • Snelle behandeling
 • Het kan knarsen en klemmen van de kaken verhelpen
 • Een vrouwelijk gezicht met zachte contouren
 • Het krijgen van zichtbare ontspanning van de kauwspieren

Nadelen:

 • Je hebt vervolgbehandelingen nodig
Hoe werkt facial slimming?

Tijdens een facial slimming behandeling wordt Botulinetoxine A (botox) in de kauwspier geïnjecteerd. De kauwspier wordt hierdoor minder sterk en ook minder zichtbaar.  

Zijn er risico’s en complicaties bij facial slimming?

Het gebruik van Botulinetoxine A bij een facial slimming behandeling is erg veilig. In zeldzame gevallen kunnen er bijwerkingen ontstaan na facial slimming. Denk hierbij aan wat zwelling of blauwe plekken na de behandeling. 

Hoelang blijven de resultaten van facial slimming zichtbaar?

De werking van de botox begint na ongeveer 2 tot 3 dagen en is na 2 weken maximaal zichtbaar en houdt meestal 3 tot 5 maanden aan. De spieren zullen weer langzaam hun kracht terugkrijgen en weer terugkeren naar de vorige staat. 

Wanneer zie je resultaten van face slimming botox?

De werking van de botox begint na ongeveer 2-3 dagen. Na 2 weken is het resultaat optimaal zichtbaar. 

Wordt een face slimming behandeling vergoed?

Nee, een facial slimming behandeling wordt meestal niet vergoed. Vraag bij jouw verzekeraar na of de facial slimming behandeling wordt vergoed. 

Is een face slimming voor iedereen geschikt?

Een face slimming behandeling wordt in de meeste gevallen aangeraden aan mensen die veel volume hebben rondom de onderkant van hun gezicht. Denk hierbij aan de kaaklijn en de hals (onderkin).
Veel mensen hebben vaak ook last van hun kauwspieren en willen de druk hierop verlichten.

Face slimming is daarnaast ook geschikt voor mensen die een smaller gezicht willen, wat ook wel bekend staat als een V-shape gezicht.

Bij (ernstige) huidverslapping, geeft onze cosmetische arts een andere ingreep als advies.

 

Prijzen

De prijzen voor onderstaande behandelingen zijn inclusief btw.

Facial slimming prijzen

Consult
Gratis

Bij een van onze cosmetische artsen

Gratis
Botulinetoxine A
€ 250,-

Facial slimming

€ 250,-

De volledige prijslijst vind je hier.

Wil je graag geholpen worden?

Onze specialisten helpen je graag verder. Vraag een vrijblijvend consult aan.