Medische Botulinetoxine A

Botulinetoxine A legt niet alleen de werking van de aangezichtsspieren stil, waardoor er tijdelijk minder lijntjes en rimpels meer zichtbaar zijn, maar wordt ook effectief toegepast bij overmatig zweten, migraine en tandenknarsen.

Wil je graag geholpen worden in onze cosmetische kliniek in Rotterdam of Tilburg?

Onze specialisten helpen je graag verder. Vraag een vrijblijvend consult aan.

Tandenknarsen

Tandenknarsen geeft soms vervelende klachten. Zoals hoofdpijn, andere pijnklachten en slijtage van de tanden en het glazuur. Botulinetoxine A ontspant de kauwspier waardoor het tandenknarsen aanzienlijk afneemt. Deze behandeling is vrijwel pijnloos, zeer veilig en behoudt zijn effect doorgaans vier tot zes maanden na de behandeling.

Overmatig zweten

Overmatig zweten wordt ook wel hyperhidrose genoemd. Botulinetoxine A is zeer effectief in het verminderen van overmatig zweten. Het blokkeert (tijdelijk) de weg tussen de zenuwen en de zweetklieren. Na zes tot negen maanden is de Botulinetoxine A behandeling uitgewerkt en kan deze veilig herhaald worden.

Migraine

Migraine en spanningshoofdpijn geven vervelende pijnklachten. De oorzaak hiervan is nog steeds niet geheel duidelijk. Eén van de mogelijke triggers van migraine is het onwillekeurig aanspannen van spieren, met name in het gezicht. Botulinetoxine A kan de gespannen spieren tot rust brengen met als gevolg: minder spanningshoofdpijn.

De ingreep

1. Intake

Onze deskundige arts maakt een huidanalyse en bespreekt jouw wensen. Er wordt een behandelplan op maat opgesteld. Er is alle gelegenheid om vragen te bespreken.

2. Behandeling

Een Botulinetoxine A behandeling bij Signé Clinics duurt niet lang. Met een dunne naald wordt de Botulinetoxine A in de spiervezel geïnjecteerd. Dit werkt spierontspannend. Wij werken met een dunne naald, je houdt hier geen littekens aan over. 

3. Aftercare

De injectable behandeling is op zich geen ingrijpende behandeling. Echter zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden om een optimaal resultaat te behalen.

Na de eerste behandeling voelt het behandelde gebied wat vreemd aan. Er kan soms sprake zijn van wat hoofdpijn, of moeite met focussen (lezen van een boek). Na vervolgbehandelingen is daar veel minder sprake van. Lichte verheven plekjes verdwijnen vaak al na 20 minuten. Eventuele kleine blauwe plekjes verdwijnen vaak al binnen 2 dagen.

De werking van de botox begint na ongeveer 2-3 dagen en is na 2 weken maximaal zichtbaar en houdt meestal 3 - 5 maanden aan.

Nazorginstructies:

 • Gedurende 4 uur
  Niet liggen of bukken
 • Op de dag van de behandeling
  Geen crème make-up op behandeld gebied aanbrengen
 • Gedurende 48 uur
  Niet sporten
  Geen vaccinaties
 • Gedurende 1 week
  Hitte vermijden: geen sauna/zonnebank/ zonnen
 • Gedurende 2 weken
  Geen andere cosmetische behandelingen

Bereikbaarheid na de behandeling:
Indien zich na de behandeling onverhoopt bijwerkingen of complicaties voordoen waar je vragen over hebt, verzoeken wij je contact met ons opnemen.

Je dient direct contact op te nemen indien je symptomen krijgt zoals: dubbelzien, ademhalings-, slik-, en /of spraakproblemen, longontsteking, afhangend ooglid, algemene  zwakte.

Signé Clinics
085-488 17 88

4. Risico

Het gebruik van Botulinetoxine A is erg veilig. In zeldzame gevallen kunnen er bijwerkingen ontstaan. Mogelijke bijwerkingen zijn:

 • Lichte zwelling rondom de injectieplaats
 • Zelden: kleine bloeduitstorting of blauwheid
 • Zelden: infectie of allergische reactie
 • Zeer zelden: tijdelijke harde plekjes (granuloomvorming) op de plaats van injectie

De specialist

Een team van cosmetisch specialisten en artsen beoordeelt wat de beste behandeling is voor jouw vraag. Samen stellen zij een deskundig behandelplan op met als hoofddoel: het leveren van een optimaal en natuurlijk elegant resultaat dat naadloos overloopt in jouw signatuur. We helpen je graag verder in onze kliniek met behandelingen zoals fillers, cosmetische dermatologie of huidtherapie.

De artsen van Signé Clinics werken vanuit de overtuiging en filosofie dat de eigen schoonheid de signatuur vormt.  Dit signatuur regeert en dient ten alle tijden intact te blijven en te worden bekrachtigd. Onze specialisten bekrachtigen elementen, (ver)leggen het accent, verfrissen, vereffenen en verjongen.

Subtiel, natuurlijk en elegant.

vimeo-video-thumbnail

FAQ

Veelgestelde vragen over medische botulinetoxine

Welke medische toepassingen heb je voor botox? 

De medische toepassingen die wij aanbieden in onze cosmetische kliniek in Rotterdam en Tilburg zijn behandelingen tegen tandenknarsen, overmatig zweten (hyperhidrosis) en migraine. 

Wordt een medische botulinetoxine behandeling vergoed?

Medische botulinetoxine wordt vergoed als de medisch specialist hyperhidrosis, tandenknarsen of migraine heeft vastgesteld. Het is verstandig om na te gaan tot welk bedrag jouw verzekeraar vergoed. Houd hierbij ook je eigen risico in de gaten.

Prijzen

De prijzen voor onderstaande behandelingen zijn inclusief btw.

Medische botulinetoxine

Consult
Gratis

Bij de cosmetisch arts of dermatoloog

Gratis
Tandenknarsen
vanaf € 275,-
vanaf € 275,-
Migraine
vanaf € 275,-
vanaf € 275,-
Hyperhidrosis
vanaf € 535,-

overmatig transpireren

vanaf € 535,-

De volledige prijslijst vind je hier.

Wil je graag geholpen worden?

Onze specialisten helpen je graag verder. Vraag een vrijblijvend consult aan.