Schaamlipcorrectie

Past het formaat, de vorm of symmetrie van jouw schaamlippen niet bij jouw lichaam? En ondervind je hier zowel mentaal als fysiek hinder van? Een schaamlipcorrectie kan uitkomst bieden.

Wil je graag geholpen worden in onze cosmetische kliniek in Rotterdam of Tilburg?

Onze specialisten helpen je graag verder. Vraag een vrijblijvend consult aan.

De juiste verhoudingen van jouw lichaam

De vulva bestaat onder andere uit de binnenste (labia minora) en de buitenste (labia majora) schaamlippen. Bij de meeste vrouwen zijn de binnenste schaamlippen wat groter dan de buitenste en kunnen ook een beetje tot enkele centimeters uitsteken. Vrouwen met relatief grotere binnenste schaamlippen kunnen hier soms hinder van ondervinden. Er kan pijn en irritatie ontstaan tijdens het sporten, fietsen, dragen van strakke kleding of tijdens het vrijen. Daarnaast kan het ook cosmetisch wenselijk zijn om ze te laten verkleinen.

Een natuurlijk geheel

We begrijpen dat het overwegen van een schaamlipverkleining een spannend en persoonlijk proces is. Er is geen enkele reden om je te schamen. Er zijn veel vrouwen die hetzelfde probleem ervaren, een schaamlipcorrectie is namelijk een veel voorkomende ingreep. 

Tijdens een schaamlipcorrectie wordt onder lokale verdoving overtollige huid weggesneden. Er blijven geen zichtbare littekens achter. Na de ingreep zijn de schaamlippen weer in balans en vormen ze een natuurlijk geheel.

De ingreep

1. Intake

Onze deskundige arts bekijkt de schaamlippen en bespreekt jouw klachten, wensen en de mogelijkheden. Er wordt een behandelplan op maat opgesteld. De arts vertelt hoe de ingreep uitgevoerd wordt en er is alle gelegenheid om jouw vragen te bespreken.

2. Behandeling

Een schaamlipcorrectie is een poliklinische ingreep onder plaatselijke verdoving. Na de behandeling kan je weer naar huis. In ongeveer een uur tijd verwijdert de chirurg het overtollige schaamlipweefsel en sluit de wond met oplosbare hechtingen. Na afloop word je naar een ruimte gebracht waar je rustig bij kan komen. Je mag weer naar huis zodra de verpleegkundige of arts dit verantwoord vindt. Vaak is dit ongeveer 60 minuten na de ingreep.

3. Aftercare

Na de ingreep draag je een netbroekje met een gaasje. We adviseren om loszittend ondergoed van katoen te dragen. Je kunt de eerste week een inlegkruisje dragen tegen eventueel lekkend wondvocht. Bij een schaamlipcorrectie ontstaan bijna altijd bloeduitstortingen, die soms pijnlijk kunnen zijn. Tegen de pijn kan je pijnstillers nemen. Ook kunnen de schaamlippen gezwollen zijn. Koelen met een icepack kan pijnklachten wegnemen en zwelling tegengaan. 

Het lichaam heeft tijd nodig om te herstellen. Doordat de schaamlippen goed doorbloed zijn zal de wond snel genezen. Douchen mag weer vanaf een dag na de operatie. Vermijd gedurende drie weken na de ingreep zwemmen of saunabezoek. Het eindresultaat van de operatie wordt na 6 tot 9 weken zichtbaar. We adviseren om gedurende 4-6 weken geen zware lichamelijke inspanningen te verrichten en niet te vrijen.

4. Risico

Een schaamplipcorrectie is een zeer veilige ingreep en de kans op complicaties is klein. Mogelijke complicaties zijn een nabloeding of wondinfectie. Ook kan het gebied nog enkele weken gevoelig blijven, ook als alles genezen is.

De specialist

Een team van cosmetisch specialisten en artsen beoordeelt wat de beste behandeling is voor jouw vraag. Samen stellen zij een deskundig behandelplan op met als hoofddoel: het leveren van een optimaal en natuurlijk elegant resultaat dat naadloos overloopt in jouw signatuur.

De artsen van Signé Clinics werken vanuit de overtuiging en filosofie dat de eigen schoonheid de signatuur vormt. Dit signatuur regeert en dient ten alle tijden intact te blijven en te worden bekrachtigd. Onze specialisten bekrachtigen elementen, (ver)leggen het accent, verfrissen, vereffenen en verjongen.

Subtiel, natuurlijk en elegant.

vimeo-video-thumbnail

Prijzen

De prijzen voor een schaamlipcorrectie zijn inclusief btw.

Intakegesprek
€ 50,-

Met cosmetisch arts

€ 50,-
Schaamlipverkleining
€ 1.899,-
€ 1.899,-

Wil je graag geholpen worden?

Onze specialisten helpen je graag verder. Vraag een vrijblijvend consult aan.