Excisie Lipomen

Heb jij storende vetbobbeltjes die je wilt laten verwijderen? Kies voor een egale huid, zonder oneffenheden.

De cosmetisch dermatoloog behandelt ontsierende huidafwijkingen zonder verwijzing en wachtlijsten.

Wil je graag geholpen worden in onze cosmetische kliniek in Rotterdam of Tilburg?

Onze specialisten helpen je graag verder. Vraag een vrijblijvend consult aan.

Een gladde huid

Een lipoom is een zacht, niet-kwaadaardig, vetknobbeltje. Dit knobbeltje is een verzameling van vetcellen die samenklonteren. Een lipoom komt het meeste voor op de schouders, de borst en de rug en wordt vaak als hinderlijk ervaren als deze zichtbaar gesitueerd is. De grootte varieert, het lipoom kan uitgroeien tot enkele centimeters in diameter. Het ontwikkelen van lipomen kan een erfelijke aanleg hebben.

Bij Signé Clinics zijn de wachttijden kort en word je snel ingepland voor een kleine chirurgische ingreep.

De ingreep

1. Intake

De dermatoloog maakt een analyse van jouw huid en het lipoom en bespreekt jouw wensen. We bekijken in hoeverre deze wensen haalbaar zijn. Je wordt uitgebreid geïnformeerd over de behandeling en kunt al je vragen stellen.

2. Behandeling

De dermatoloog desinfecteert en verdooft het te behandelen gebied en dekt deze af met een steriele doek. Door middel van een snee in de huid wordt het lipoom verwijderd. Tijdens de behandeling voel je lichte druk op de plek van de behandeling. Dit is pijnloos. Wanneer het lipoom verwijderd is, wordt de wond gesloten met hechtingen. De hechtingen worden afgedekt met hechtpleisters en een drukverband. Dit verband kan na twee dagen verwijderd worden.Tot die tijd adviseren we de wond niet nat te maken.

3. Aftercare

Er zitten kleine hechtpleisters op de wond, die beschermen de hechtingen en blijven zitten zolang de hechtingen aanwezig zijn. De hechtingen worden doorgaans 1-2 weken na de ingreep verwijderd, afhankelijk van de plek op het lichaam.

4. Risico

Mogelijke complicaties na een operatie zijn het ontstaan van een litteken, infectie en nabloeding. Wij adviseren om zolang de hechtingen aanwezig zijn niet te sporten of heftige inspanningen te leveren, zodat de wond mooi kan genezen. Mijd direct contact met de (hoogte)zon om pigmentvorming te voorkomen. De behandelde huid blijft altijd wat gevoeliger voor verbranding. Het is belangrijk dat deze goed beschermd wordt tegen UV-straling. Gebruik hiervoor minimaal een SPF 30 of hoger.

De specialist

Een team van cosmetisch specialisten en artsen beoordeelt wat de beste behandeling is voor jouw vraag. Samen stellen zij een deskundig behandelplan op met als hoofddoel: het leveren van een optimaal en natuurlijk elegant resultaat dat naadloos overloopt in jouw signatuur. We helpen je graag verder in onze kliniek met behandelingen zoals fillers, cosmetische dermatologie of huidtherapie.

De artsen van Signé Clinics werken vanuit de overtuiging en filosofie dat de eigen schoonheid de signatuur vormt.  Dit signatuur regeert en dient ten alle tijden intact te blijven en te worden bekrachtigd. Onze specialisten bekrachtigen elementen, (ver)leggen het accent, verfrissen, vereffenen en verjongen.

Subtiel, natuurlijk en elegant.

vimeo-video-thumbnail

Prijzen

De prijzen voor dermatologie zijn inclusief btw.

Consult
€ 55,-
€ 55,-
Chirurgie
vanaf € 380,-

1 huidafwijking

vanaf € 380,-
Chirurgie extra huidafwijkingen
vanaf € 320,-

Meerprijs per huidafwijking

vanaf € 320,-

Wil je graag geholpen worden?

Onze specialisten helpen je graag verder. Vraag een vrijblijvend consult aan.