Xanthelasma verwijderen

Heb jij storende vetophopingen rondom jouw ogen? Kies voor een egale huid, zonder oneffenheden.

De cosmetisch dermatoloog behandelt ontsierende huidafwijkingen zonder verwijzing en wachtlijsten.

Een gladde huid

Xanthelasma palpebrae zijn goedaardige, geelkleurige, platte vetophopingen, gesitueerd rondom de ogen. Het ontwikkelen van Xanthelasma heeft vaak een erfelijke aanleg en wordt daarnaast gelinkt aan een te hoog bloedcholesterol gehalte. Xanthelasma kan een grote impact hebben op de uitstraling, omdat deze cosmetisch storend kunnen zijn.

Tijdens een behandeling met Trichloorazijnzuur wordt de Xanthelasma aangestipt met een zuur waardoor de afwijking vlakker wordt.

Bij Signé Clinics zijn de wachttijden kort en word je snel ingepland voor een behandeling.

De ingreep

1. Intake

De dermatoloog maakt een analyse van jouw huid en de Xanthelasma en bespreekt jouw wensen. We bekijken in hoeverre deze wensen haalbaar zijn. Je wordt uitgebreid geïnformeerd over de behandeling en kunt al je vragen stellen.

2. Behandeling

Bij een behandeling met Trichloorazijnzuur wordt de Xanthelasma aangestipt met een zuur waardoor de afwijking vlakker wordt. Omdat de huid door het zuur wat brandend aanvoelt, wordt deze na de behandeling gekoeld. De huid gaat bij deze behandeling niet open, maar kan wel enige dagen wat rood gekleurd blijven.

Xanthelasma kan naast een behandeling met Trichloorazijn ook op andere manieren worden behandeld, de keuze is afhankelijk van jouw wensen. De mogelijkheden naast Trichloorazijn zijn coagulatie of wegsnijden. 

Bij coagulatie wordt de afwijkingen eerst lokaal verdoofd waarna met warme stroom de Xanthelasma wordt weggebrand. Na de behandeling ontstaat een kunstmatig korstje.

Indien de Xanthelasma nog klein is of als eerder genoemde behandelingen niet effectief blijken kan gekozen worden voor wegsnijden. De dermatoloog desinfecteert en verdooft het te behandelen gebied en dekt deze af met een steriele doek. Tijdens de behandeling voel je lichte druk op de plek van de behandeling. Dit is pijnloos. Wanneer de Xanthelasma verwijderd is, wordt de wond gesloten met hechtingen. De hechtingen worden afgedekt met hechtpleisters en een drukverband. Dit verband kan na twee dagen verwijderd worden.Tot die tijd adviseren we de wond niet nat te maken.

3. Aftercare

Coagulatie: Het is belangrijk dat de behandelde locatie(s) de eerste twee dagen voldoende tot rust komen. Dat houdt in: niet intensief sporten, geen sauna of zonnebank. Wanneer je naar buiten gaat adviseren wij een SPF30 of hoger.

Trichloorazijnzuur: bij deze behandeling gaat de huid niet kapot, dus afplakken of beschermen van de huid is na de behandeling niet nodig. Wel kan de huid enkele dagen wat rood kleuren en gevoelig zijn. Na de behandeling wordt de huid gekoeld. Mocht de huid bij thuiskomst nog wat branderig aanvoelen, kan je thuis nogmaals koelen met een doek met koud water. Als de huid wat gevoelig aanvoelt adviseren wij de huid te beschermen met vaseline.

Excisie: Er zitten kleine hechtpleisters op de wond, die beschermen de hechtingen en blijven zitten zolang de hechtingen aanwezig zijn. De hechtingen worden doorgaans 1-2 weken na de ingreep verwijderd, afhankelijk van de plek op het lichaam.

4. Risico

Mijd direct contact met de (hoogte)zon om pigmentvorming te voorkomen. De behandelde huid blijft altijd wat gevoeliger voor verbranding. Het is belangrijk dat deze goed beschermd wordt tegen UV-straling. Gebruik hiervoor minimaal een SPF 30 of hoger. Houd er rekening mee dat Xantelasma altijd kunnen terugkomen na behandeling.

De specialist

Een team van cosmetisch specialisten en artsen beoordeelt wat de beste behandeling is voor jouw vraag. Samen stellen zij een deskundig behandelplan op met als hoofddoel: het leveren van een optimaal en natuurlijk elegant resultaat dat naadloos overloopt in jouw signatuur. We helpen je graag verder in onze kliniek met behandelingen zoals fillers, cosmetische dermatologie of huidtherapie.

De artsen van Signé Clinics werken vanuit de overtuiging en filosofie dat de eigen schoonheid de signatuur vormt.  Dit signatuur regeert en dient ten alle tijden intact te blijven en te worden bekrachtigd. Onze specialisten bekrachtigen elementen, (ver)leggen het accent, verfrissen, vereffenen en verjongen.

Subtiel, natuurlijk en elegant.

vimeo-video-thumbnail

Prijzen

De prijzen voor dermatologie zijn inclusief btw.

Consult
€ 55,-
€ 55,-
Medisch consult
€ 160,-
€ 160,-
Xanthelasma
€ 270,-

Twee keer behandelen (behalve chirurgie)

€ 270,-

Door de fantastische zorg van deze specialiasten voel ik me als herboren. De hele behandeling was als een warm bad.

Judith uit Amsterdam

If you are looking for some awesome, knowledgeable people to work with, these are the guys I highly recommend.

Iris uit Rijswijk

Wil je graag geholpen worden?

Onze specialisten helpen je graag verder. Vraag een vrijblijvend consult aan.