Cosmetische flebologie

Spataderen zijn verwijde aderen. Vanuit cosmetisch oogpunt kunnen spataderen danig als vervelend worden geacht. Door middel van diverse technieken kan onze cosmetische fleboloog de spataderen verhelpen.

Wie krijgt last van spataderen

Spataderen komen het meest voor bij vrouwen tussen de 20 en 75 jaar. In deze leeftijdsgroep heeft maar liefst 64% van de vrouwen spataderen. Spataderen komen minder vaak voor bij mannen. Spataderen worden veroorzaakt door een genetische aanleg, overgewicht of tijdens werkzaamheden waarbij je lang moet staan. De factoren die spataderen veroorzaken zijn:

 • Leeftijd
 • Zwangerschap
 • Erfelijkheid
 • Trombose
 • Overgewicht
 • Langdurig staan

Symptomen spataderen

De volgende symptomen kunnen wijzen op spataderen:

 • Zichtbaar opgezwollen aderen op de benen
 • Vermoeide benen
 • Rusteloze benen
 • Jeukende of pijnlijke benen
 • Verkleuring van de enkels, vocht in de enkels
 • Branderig gevoel in de voeten

Soorten spataderen

Oppervlakkeige spataderen

Oppervlakkige spataderen bevinden zich dicht bij de huid en zijn dus met het blote oog te zien. We zien hier vaak dunne, blauwe en vertakte aderen, bekend als reticulaire spataderen. Bovendien kun je last krijgen van besenreiser (dun vertakte aderen) spataderen, die kleine, rode, ontsierende "klontjes" op de huid zijn. Oppervlakkige spataderen worden over het algemeen als esthetisch onaangenaam beschouwd, maar ze hebben geen effect op de afvoer van zuurstofarm bloed.

Diepliggende spataderen

Iets dieper in de huid krijg je laterale spataderen en rompspataderen. Deze soorten spataderen blokkeren de meeste bloedstroom en kunnen pijn veroorzaken. We raden aan om deze spataderen te verwijderen.

Spataderen behandelen

sclerocompressietherapie

Deze spatader behandeling wordt frequent toegepast bij kleine spataderen. Er wordt een etsende vloeistof in de spatader gespoten om de gladde vaatwand stroef te maken. De vaatwandjes verkleven met elkaar en verschrompelen.

echogeleide sclerotherapie

De echogeleide sclerotherapie wordt gebruikt bij dieperliggende spataderen die niet met het blote oog te zien zijn. Met behulp van een echografische controle kunnen de dieperliggende aderen zonder risico door de arts worden behandeld. Met echogeleide sclerotherapie kan de fleboloog de dieper gelegen refluxpunten zien en injecteren met de scleroserende vloeistof.

De ingreep

1. Intake

De fleboloog voert een onderzoek uit om te kijken of je grote, kleine, diepliggende of oppervlakkige spataderen verwijderd moeten worden. Je wordt uitgebreid geïnformeerd over de behandeling en kunt al je vragen stellen.

2. Behandeling

Spataderen zijn met verschillende behandelmethoden te verwijderen. Bij het eerste consult onderzoekt de fleboloog welke behandeling het beste past bij jouw ‘type’ spatader(en). Onze fleboloog behandelt of verwijdert jouw spataderen vrijwel pijnloos.

3. Aftercare

Bij alle spataderbehandelingen kun je op dezelfde dag weer naar huis toe. Na enkele dagen zal het volledige resultaat zichtbaar zijn. Uiteindelijk zul je geen last meer hebben van je spataderen. 

Om de genezing goed te laten verlopen hebben wij enkele tips voor jou op een rijtje gezet:

 • Maak een dagelijkse wandeling
 • Draag steunkousen 
 • Zorg voor niet al te strakke kleding: dit knelt af
 • Twee weken na de behandeling niet sporten
 • Zorg voor voldoende ondersteuning van de benen wanneer je staat of zit

De specialist

Een team van cosmetisch specialisten en artsen beoordeelt wat de beste behandeling is voor jouw vraag. Samen stellen zij een deskundig behandelplan op met als hoofddoel: het leveren van een optimaal en natuurlijk elegant resultaat dat naadloos overloopt in jouw signatuur. We helpen je graag verder in onze kliniek met behandelingen zoals fillers, cosmetische dermatologie of huidtherapie.

De artsen van Signé Clinics werken vanuit de overtuiging en filosofie dat de eigen schoonheid de signatuur vormt.  Dit signatuur regeert en dient ten alle tijden intact te blijven en te worden bekrachtigd. Onze specialisten bekrachtigen elementen, (ver)leggen het accent, verfrissen, vereffenen en verjongen.

Subtiel, natuurlijk en elegant.

vimeo-video-thumbnail

Prijzen

De prijzen voor flebologie zijn inclusief btw.

Intake
€ 75,-
€ 75,-
Sclerocompressietherapie
€ 200,-

Per been

€ 200,-
Echogeleide sclerocompressietherapie
€ 230,-

Per been

€ 230,-
Steunkousen
€ 15,-

Per kous

€ 15,-

Wil je graag geholpen worden?

Onze specialisten helpen je graag verder. Vraag een vrijblijvend consult aan.