Chemische Peeling

Kan jouw huid een oppepper gebruiken? Een chemische peeling realiseert een krachtige huidvernieuwing en rekent af met imperfecties door huidveroudering, verkleuringen en oneffenheden.

Wil je graag geholpen worden in onze cosmetische kliniek in Rotterdam of Tilburg?

Onze specialisten helpen je graag verder. Vraag een vrijblijvend consult aan.

Een egale en gladde huid

Een gladde, stralende huid is geen vanzelfsprekendheid. Een chemische peeling helpt daarbij. De peeling behandelt de bovenste huidlaag, waarna het kan zijn dat deze loslaat. De huidvernieuwing vindt plaats binnen twee tot zeven dagen. Hierdoor vervagen fijne lijntjes, pigmentvlekken, (acne)littekens en herstellen zonschade en grove poriën.

Fenol peeling

Bij Signé werken we met twee verschillende Fenol peelings: De Easy Phen Very Light is een hybride peeling die bestaat uit 15% fenol en 8% TCA. De Mozaïek Peeling is een geavanceerde behandelmethode waarbij de behandelaar tijdens één sessie gebruikmaakt van verschillende peelings met diverse sterktes.  

De fenol draagt bij aan een grondige verbetering van de huidstructuur, waarbij de huid als het ware onderhuids wordt gelift en verstrakt. Deze behandeling is doordrenkt met de krachtige eigenschappen van fenol, dat effectief fijne lijntjes, pigmentvlekken, littekens en zonschade aanpakt.  

Easy Phen Very Light

De Easy Phen Very Light is de mildste variant in onze categorie diepe peelingen bij Signé Clinics. Deze peeling is ontworpen om celvernieuwing te stimuleren, de productie van collageen en elastine te bevorderen, en onzuiverheden en dode huidcellen te verwijderen. Het resultaat? Een egale huid, vermindering van pigmentvlekken, minder zichtbare poriën en een verstevigde en vernieuwde huid. 

Mozaïek Peeling

De Signé Clinics Mozaïek Peeling is een verfijnde behandelmethode waarbij peelings van verschillende intensiteit worden gecombineerd in één sessie. Hierdoor kan de behandelaar specifieke delen van het gezicht nauwkeurig behandelen met de precieze zorg die ze nodig hebben. 

De ingreep

1. Intake

Onze huidtherapeut maakt een analyse van jouw huid en bespreekt jouw wensen. We bekijken in hoeverre deze wensen haalbaar zijn. Je wordt uitgebreid geïnformeerd over de behandeling en kunt al je vragen stellen.

Bij Signé Clinics werken wij met verschillende soorten peelings. Na het consult maken wij een behandelplan op maat. Onze ervaren huidtherapeut bekijkt of er een oppervlakkige of diepe chemische peeling nodig is.

2. Behandeling

Nadat de huid gereinigd is, starten we met de behandeling. We brengen de chemische peeling aan op de huid. Dit kan een warm en branderig gevoel geven. Een waaier kan dan verlichting geven, de koude lucht vermindert het branderige gevoel. Na de peeling voelt de huid strak aan en is deze licht doorbloed.

3. Aftercare

Na de peeling kan de huid er wat rood uit zien. Meestal trekt dit binnen 2 dagen weg. Na een sterkere peeling kan de roodheid enkele dagen aanhouden. Ongeveer 2 dagen na de peeling kan het zijn dat je gaat vervellen, hierbij kan jeuk ontstaan. Het is belangrijk dat je de velletjes er niet af trekt, dan kunnen er littekens ontstaan. Wel mag je de velletjes afknippen met een klein schaartje en de huid insmeren met een crème.

Gebruik van een zalf of crème is soms nodig voor optimaal herstel en om complicaties te voorkomen. De huidtherapeut informeert je hierover. Tenzij anders afgesproken reinig je jouw huid ’s ochtends en ’s avonds en dep je het voorzichtig droog. Gebruik geen scrub crème, peeling of masker zolang de huid rood is. Krab niet aan wondjes of korstjes. Hierdoor kunnen littekens ontstaan. Ga gedurende 4-6 weken niet in de zon en ook niet onder een zonnebank. Gebruik in die periode (ook in de winter) dagelijks een zonnebrandcrème met factor 30 of hoger. Dit is nodig om te voorkomen dat er ongelijkmatige pigmentatie (verkleuring) ontstaat.

4. Risico

Het uitvoeren van een chemische peeling brengt een aantal risico’s met zich mee.

  • Het ontstaan van pigmentveranderingen
    • Vermindering van pigment (hypopigmentatie). Dit verdwijnt afhankelijk van de ernst in een aantal weken tot maanden.
    • Overmatige pigmentatie (hyperpigmentatie). Dit herstelt is een aantal maanden tot een jaar.
  • Bij zeer forse pigmentatie herstelt de huid niet altijd volledig

Bij een koortslip vindt er geen behandeling plaats.

De specialist

Een team van cosmetisch specialisten en artsen beoordeelt wat de beste behandeling is voor jouw vraag. Samen stellen zij een deskundig behandelplan op met als hoofddoel: het leveren van een optimaal en natuurlijk elegant resultaat dat naadloos overloopt in jouw signatuur.

De artsen van Signé Clinics werken vanuit de overtuiging en filosofie dat de eigen schoonheid de signatuur vormt. Dit signatuur regeert en dient ten alle tijden intact te blijven en te worden bekrachtigd. Onze specialisten bekrachtigen elementen, (ver)leggen het accent, verfrissen, vereffenen en verjongen.

Subtiel, natuurlijk en elegant.

vimeo-video-thumbnail

Prijzen

De volledige huidtherapie prijslijst vind je hier.

Wil je graag geholpen worden?

Onze specialisten helpen je graag verder. Vraag een vrijblijvend consult aan.