Chemische Peeling

Kan jouw huid een oppepper gebruiken? Een chemische peeling realiseert een krachtige huidvernieuwing en rekent af met imperfecties door huidveroudering, verkleuringen en oneffenheden.

Wil je graag geholpen worden in onze cosmetische kliniek in Rotterdam of Tilburg?

Onze specialisten helpen je graag verder. Vraag een vrijblijvend consult aan.

Een egale en gladde huid

Een gladde, stralende huid is geen vanzelfsprekendheid. Een chemische peeling helpt daarbij. De peeling behandelt de bovenste huidlaag, waarna het kan zijn dat deze loslaat. De huidvernieuwing vindt plaats binnen twee tot zeven dagen. Hierdoor vervagen fijne lijntjes, pigmentvlekken, (acne)littekens en herstellen zonschade en grove poriën.

Milde en sterke peelings

Er zijn milde en sterke peelings. We starten altijd met een milde peeling om te kijken hoe de huid reageert. We bereiden de huid voor op een sterkere peeling. Bij Signé Clinics zetten wij peelings in voor onder andere fijne lijntjes en rimpels, acnelittekens en pigmentatie.

De ingreep

1. Intake

Onze huidtherapeut maakt een analyse van jouw huid en bespreekt jouw wensen. We bekijken in hoeverre deze wensen haalbaar zijn. Je wordt uitgebreid geïnformeerd over de behandeling en kunt al je vragen stellen.

Bij Signé Clinics werken wij met verschillende soorten peelings. Na het consult maken wij een behandelplan op maat. Onze ervaren huidtherapeut bekijkt of er een oppervlakkige of diepe chemische peeling nodig is.

2. Behandeling

Nadat de huid gereinigd is, starten we met de behandeling. We brengen de chemische peeling aan op de huid. Dit kan een warm en branderig gevoel geven. Een waaier kan dan verlichting geven, de koude lucht vermindert het branderige gevoel. Na de peeling voelt de huid strak aan en is deze licht doorbloed.

3. Aftercare

Na de peeling kan de huid er wat rood uit zien. Meestal trekt dit binnen 2 dagen weg. Na een sterkere peeling kan de roodheid enkele dagen aanhouden. Ongeveer 2 dagen na de peeling kan het zijn dat je gaat vervellen, hierbij kan jeuk ontstaan. Het is belangrijk dat je de velletjes er niet af trekt, dan kunnen er littekens ontstaan. Wel mag je de velletjes afknippen met een klein schaartje en de huid insmeren met een crème.

Gebruik van een zalf of crème is soms nodig voor optimaal herstel en om complicaties te voorkomen. De huidtherapeut informeert je hierover. Tenzij anders afgesproken reinig je jouw huid ’s ochtends en ’s avonds en dep je het voorzichtig droog. Gebruik geen scrub crème, peeling of masker zolang de huid rood is. Krab niet aan wondjes of korstjes. Hierdoor kunnen littekens ontstaan. Ga gedurende 4-6 weken niet in de zon en ook niet onder een zonnebank. Gebruik in die periode (ook in de winter) dagelijks een zonnebrandcrème met factor 30 of hoger. Dit is nodig om te voorkomen dat er ongelijkmatige pigmentatie (verkleuring) ontstaat.

4. Risico

Het uitvoeren van een chemische peeling brengt een aantal risico’s met zich mee.

  • Het ontstaan van pigmentveranderingen
    • Vermindering van pigment (hypopigmentatie). Dit verdwijnt afhankelijk van de ernst in een aantal weken tot maanden.
    • Overmatige pigmentatie (hyperpigmentatie). Dit herstelt is een aantal maanden tot een jaar.
  • Bij zeer forse pigmentatie herstelt de huid niet altijd volledig

Bij een koortslip vindt er geen behandeling plaats.

De specialist

Een team van cosmetisch specialisten en artsen beoordeelt wat de beste behandeling is voor jouw vraag. Samen stellen zij een deskundig behandelplan op met als hoofddoel: het leveren van een optimaal en natuurlijk elegant resultaat dat naadloos overloopt in jouw signatuur.

De artsen van Signé Clinics werken vanuit de overtuiging en filosofie dat de eigen schoonheid de signatuur vormt. Dit signatuur regeert en dient ten alle tijden intact te blijven en te worden bekrachtigd. Onze specialisten bekrachtigen elementen, (ver)leggen het accent, verfrissen, vereffenen en verjongen.

Subtiel, natuurlijk en elegant.

vimeo-video-thumbnail

Prijzen

Intakegesprek huidtherapie
Gratis
Gratis
Chemische peeling oppervlakkig
€ 75,-
€ 75,-
Chemische peeling diep
€ 90,-
€ 90,-
Chemische peeling lichaam
€ 100,-
€ 100,-
TCA peeling gezicht
Vanaf € 100,-
Vanaf € 100,-
TCA peeling lichaam
Vanaf € 179,-
Vanaf € 179,-

Wil je graag geholpen worden?

Onze specialisten helpen je graag verder. Vraag een vrijblijvend consult aan.