Elektrische epilatie

Heb jij last van overmatige beharing op je gezicht? Dan biedt elektrische epilatie een uitkomst. Na iedere behandeling wordt de beharing dunner en minder. Met een flinke haarreductie als resultaat! De behandeling is geschikt voor donkere, lichte, grijze en rode haren.

Wil je graag geholpen worden in onze cosmetische kliniek in Rotterdam of Tilburg?

Onze specialisten helpen je graag verder. Vraag een vrijblijvend consult aan.

Minder, dunner en lichter haar

Tijdens de behandeling worden haren stuk voor stuk verwijderd. Een naaldje zo dun als de haar zelf wordt in de haarfollikel gebracht. Vervolgens wordt er enkele seconden stroom gegeven, waardoor het haartje loslaat. Het aantal haren neemt af en de haren worden dunner en lichter.

De ingreep

1. Intake

Voorafgaand aan de behandeling vindt er een vrijblijvende intake plaats. Belangrijk is dat je je niet onthaard, zodat de huidtherapeut een goed beeld krijgt van het te behandelen gebied. Je wordt uitgebreid geïnformeerd over de behandeling en kunt al je vragen stellen. Wij geven een inschatting van de hoeveelheid behandelingen die nodig is. Dit is een indicatie en is mede afhankelijk van de haarcyclus.

2. Behandeling

Tijdens de behandeling verwijderen we de haren stuk voor stuk. Een dun naaldje (zo dun als de haar zelf) wordt langs het haartje in de haarfollikel gebracht. Wij geven enkele seconden stroom, waardoor de haar loslaat. Dit voelt als een hitte die in de huid ontstaat. Dit kan gevoelig zijn. Het losse haartje wordt verwijderd met een pincet. De lege haarfollikel wordt nadien nogmaals behandeld met stroom, zodat de cellen die verantwoordelijk zijn voor de haaraanmaak, zoveel mogelijk vernietigd worden.

De behandelperiode duurt enkele maanden tot enkele jaren en is mede afhankelijk van de grootte van het oppervlak en de haarcyclus.

Gedurende de behandelperiode mogen de haren alleen geknipt of geschoren worden om het groeiproces niet te verstoren. Op de dag van de behandeling moeten de haren 2 mm of langer zijn.

3. Aftercare

De huid kan er enkele uren enigszins rood uitzien en warm aanvoelen. De huid mag gekoeld worden. Het is belangrijk dat de huid gedurende 72 uur niet blootgesteld wordt aan warmte, zodat warmte uit de huid kan. Je kan de huid verzorgen met een kalmerende of hydraterende crème en dient deze te beschermen met een SPF 30 of hoger.

4. Risico

Bij elektrische epilatie is het mogelijk dat het lichaam zelf ‘slapende’ haarzakjes aanwakkert door bijvoorbeeld de overgang, bepaalde medicijnen of door het ouder worden. Om een goed resultaat te behouden raden wij aan om de behandeling na de volledige sessie nog regelmatig te herhalen.

Is de behandeling echt te pijnlijk, vraag dan om een Emla-crème bij jouw huisarts. Dit is een huid verdovingscrème die minstens 40 minuten voor de behandeling dik aangebracht dient te worden.

De specialist

Een team van cosmetisch specialisten en artsen beoordeelt wat de beste behandeling is voor jouw vraag. Samen stellen zij een deskundig behandelplan op met als hoofddoel: het leveren van een optimaal en natuurlijk elegant resultaat dat naadloos overloopt in jouw signatuur.

De artsen van Signé Clinics werken vanuit de overtuiging en filosofie dat de eigen schoonheid de signatuur vormt. Dit signatuur regeert en dient ten alle tijden intact te blijven en te worden bekrachtigd. Onze specialisten bekrachtigen elementen, (ver)leggen het accent, verfrissen, vereffenen en verjongen.

Subtiel, natuurlijk en elegant.

vimeo-video-thumbnail

Prijzen

De volledige huidtherapie prijslijst vind je hier.

Wil je graag geholpen worden?

Onze specialisten helpen je graag verder. Vraag een vrijblijvend consult aan.