Laser ontharen

Stoor jij je aan jouw overmatige lichaamsbeharing? Laser ontharen is de meest effectieve manier van ontharen. Het geeft een haarreductie van gemiddeld 70-80%. En kan op vrijwel het hele lichaam toegepast worden.

Wil je graag geholpen worden in onze cosmetische kliniek in Rotterdam of Tilburg?

Onze specialisten helpen je graag verder. Vraag een vrijblijvend consult aan.

Geen ongewenste haargroei meer met duurzaam laser ontharen

Bij Signé maken wij gebruik van twee geavanceerde ontharingslasers. De Nd-YAG-laser en de LightSheer Diodelaser. Hiermee kan de donkere en lichte huid behandeld worden. De huidtherapeut bepaalt na het intakegesprek welke laser ingezet wordt. Gemiddeld bereiken we met zes tot tien behandelingen een goed resultaat. Laser ontharen wordt op bijna het hele lichaam toegepast en is geschikt voor zowel vrouwen als mannen.

Onze huidtherapeuten behandelen grote gebieden - zoals de rug, borst, buik, armen en benen - niet met de Nd-YAG-laser.

De ingreep

1. Intake

Voorafgaand aan de behandeling vindt er een vrijblijvende intake plaats. Je wordt uitgebreid geïnformeerd over de behandeling en kunt al je vragen stellen. De haren mogen tot vier weken voor aanvang van de eerste behandeling niet geëpileerd, geharst of uitgetrokken worden.

2. Behandeling

De behandelkop van de laser geeft een energiestraal af die wordt geabsorbeerd door de melanine (pigment) in het haartje. Dit gevoel kun je het beste vergelijken met een elastiekje dat tegen de huid aanschiet. De opname van de energiestraal gaat gepaard met een warmteontwikkeling die ook het haarzakje bereikt. Het haarzakje bereikt uiteindelijk een temperatuur van ongeveer 70 graden, waardoor het afsterft. Door leeftijd, medicijnen en hormonen is de kans aanwezig dat er haartjes terugkomen.

Het behandelen van een bovenlip neemt ongeveer 15 minuten in beslag. Een bikinilijn laseren duurt ongeveer 30 minuten en het ontharen van de rug en benen duurt ongeveer 40 minuten. Gemiddeld wordt er zes- tot tienmaal behandeld, voordat een goed resultaat is bereikt. Voor een optimaal resultaat behandelen wij om de zes weken.

Effect
Deze ontharingsmethode zorgt voor ongeveer 70 tot 80% haarreductie, maar omdat ieder lichaam anders is en verschillend reageert geven wij hier geen garantie op. Over het algemeen geldt dat verwijdering van gepigmenteerd en normaal tot dik haar het meeste effect geeft. Hele dunne, blonde, rode of grijze haren zijn niet te behandelen vanwege het ontbreken van pigment in dit haar. Voor dit soort haren is elektrische epilatie in het gelaat wel een optie.

3. Aftercare

Hou er bij laserontharing altijd rekening mee dat het lichaam zelf in staat is om ‘slapende’ haarzakjes aan te wakkeren door bijvoorbeeld de overgang, bepaalde medicijnen of door het ouder worden. Om een goed resultaat te behouden, raden wij u aan om de behandeling na de volledige sessie jaarlijks met 1 tot 3 behandelingen te herhalen.

De haren mogen tijdens de gehele behandelperiode niet geëpileerd, geharst of uitgetrokken worden. Ook mag de huid tot 6 weken na de behandeling niet blootgesteld worden aan UV-straling. Gebruik minimaal een SPF 30.

4. Risico

In zeldzame gevallen ontstaan er wondjes en blaartjes. Ook kan de huid gaan jeuken en kan er een langdurige roodheid ontstaan door temperatuurverhoging van de huid. Leef je de instructies voor de behandeling niet na, dan vergroot de kans op complicaties. Complicaties zoals littekens komen zeer zelden voor. In sommige gevallen ontstaan na de behandeling blaren, lichte en/of donkere pigmentvlekken op de huid. Dit kan verergeren door de huid bloot te stellen aan de zon. De pigmentproblemen zijn veelal tijdelijk, maar het bijkleuren kan een aantal maanden duren. Bij de aanwezigheid van een koortslip vindt er geen behandeling plaats.

De specialist

Een team van cosmetisch specialisten en artsen beoordeelt wat de beste behandeling is voor jouw vraag. Samen stellen zij een deskundig behandelplan op met als hoofddoel: het leveren van een optimaal en natuurlijk elegant resultaat dat naadloos overloopt in jouw signatuur.

De artsen van Signé Clinics werken vanuit de overtuiging en filosofie dat de eigen schoonheid de signatuur vormt. Dit signatuur regeert en dient ten alle tijden intact te blijven en te worden bekrachtigd. Onze specialisten bekrachtigen elementen, (ver)leggen het accent, verfrissen, vereffenen en verjongen.

Subtiel, natuurlijk en elegant.

vimeo-video-thumbnail

Prijzen

De volledige huidtherapie prijslijst vind je hier.

Wil je graag geholpen worden?

Onze specialisten helpen je graag verder. Vraag een vrijblijvend consult aan.