Microdermabrasie

Microdermabrasie laat jouw huid stralen! Een droge of ruwe huid verdwijnt in no time door de aanmaak van nieuwe huidcellen te bevorderen en de conditie van de huid te verbeteren.

Wil je graag geholpen worden in onze cosmetische kliniek in Rotterdam of Tilburg?

Onze specialisten helpen je graag verder. Vraag een vrijblijvend consult aan.

Ultrapeel

Microdermabrasie is een veelgebruikte methode om de afbraak van dode huidcellen te versnellen en de aanmaak van nieuwe huidcellen te stimuleren. Zuivere microkristallen die door het krachtige Ultrapeel apparaat de huid kortstondig schaven, zetten de huid aan tot vernieuwing, verjonging en een betere doorbloeding. Het resultaat: een overall betere huidconditie.

Conditie van de huid verbeteren

De Ultrapeel kan afhankelijk van de situatie en huidtype aangepast worden. Microdermabrasie wordt ingezet bij de volgende huidproblemen:

  • Futloze, droge en ruwe huid
  • Zonbeschadigde huid
  • Acnelittekens
  • Fijne lijntjes, verslapte huid en ondiepe rimpels
  • Verstopte, vergrote poriën
  • Littekens
  • Rokershuid

De ingreep

1. Intake

Onze huidtherapeut maakt een analyse van jouw huid en bespreekt jouw wensen. We bekijken in hoeverre deze wensen haalbaar zijn. Tijdens het eerste consult bepaalt de huidtherapeut welke behandeling het beste bij jouw huid en huidprobleem past. Na het consult maken wij een behandelplan op maat.

Hoeveel behandelingen je nodig hebt voor het beste resultaat hangt af van het huidprobleem en van de intensiteit en indringdiepte waarmee we behandelen. In het begin van het behandelproces raden we aan de sessies elke twee weken te herhalen.

2. Behandeling

Voorafgaand aan de behandeling mag je een week niet harsen en geen laser- of IPL-behandeling ondergaan. De huid mag geen diepe bruining van de zon of zonnebank hebben.


Tijdens de behandeling maken wij gebruik van microkristallen. De microkristallen zijn gemaakt van 100% zuivere (niet-chemische) aluminiumoxide, waardoor we de huid niet beschadigen. De huidtherapeut blaast met het Ultrapeel-apparaat de microkristallen met een bepaalde intensiteit tegen de huid en zuigt ze vervolgens direct weer af. Op deze manier verwijderen we dode huidcellen en stimuleren we het vernieuwingsproces van de huid. Afhankelijk van het behandelniveau zal de behandeling al dan niet gevoelig zijn.

3. Aftercare

Na de behandeling is de huid rood en zijn er soms kleine schaafwondjes of rode strepen te zien. Dit hangt af van de huidconditie en de intensiteit van de behandeling. Het lijkt of je flink gesport hebt, omdat de huid licht egaal rood is. Na 24 uur is de meeste roodheid weg. Meestal gaat de huid na twee dagen licht schilferen.
Je kalmeert en herstelt de huid met de aanbevolen crèmes. Het is belangrijk om de huid tot vier weken na de behandeling goed te beschermen tegen de zon. Tot drie dagen na de behandeling mag je geen retinoïden, fruitzuren (AHA’s) of benzoylperoxide in het behandelde gebied gebruiken.

4. Risico

Microdermabrasie geeft weinig complicaties; de risico’s op littekens en hyperpigmentatie zijn klein. Bij de aanwezigheid van een koortslip vindt er geen behandeling plaats. Gedurende 6 weken na de behandeling mag de huid niet blootgesteld worden aan UV-straling en dien je minimaal een SPF 50 te gebruiken.

Er wordt geen gebruikgemaakt van chemische middelen, waardoor de kans op een allergische reactie of hyperpigmentatie zeer klein is. Daarnaast zijn de resultaten snel zichtbaar.

De specialist

Een team van cosmetisch specialisten en artsen beoordeelt wat de beste behandeling is voor jouw vraag. Samen stellen zij een deskundig behandelplan op met als hoofddoel: het leveren van een optimaal en natuurlijk elegant resultaat dat naadloos overloopt in jouw signatuur.

De artsen van Signé Clinics werken vanuit de overtuiging en filosofie dat de eigen schoonheid de signatuur vormt. Dit signatuur regeert en dient ten alle tijden intact te blijven en te worden bekrachtigd. Onze specialisten bekrachtigen elementen, (ver)leggen het accent, verfrissen, vereffenen en verjongen.

Subtiel, natuurlijk en elegant.

vimeo-video-thumbnail

Prijzen

De volledige huidtherapie prijslijst vind je hier.

Wil je graag geholpen worden?

Onze specialisten helpen je graag verder. Vraag een vrijblijvend consult aan.