Hoe ziet het herstel van een neuscorrectie eruit?

Als je ontevreden bent over de vorm van de neus, kun je kiezen voor een neuscorrectie. Je hebt daarbij de mogelijkheid van een chirurgische ingreep of een behandeling met injectables. Om te kunnen bepalen welke behandeling het beste bij jou past, hebben we alle informatie over het herstel van een neuscorrectie, voor je bij elkaar gezet.

Verschillende mogelijkheden

Met een operatieve neuscorrectie of een behandeling met fillers en/of Botulinetoxine A kan de neus aangepast worden naar jouw wensen. Beide behandelingen hebben verschillende voordelen.

De voordelen van een neuscorrectie met injectables zijn:

  • Korte herstelperiode
  • Nauwelijks risico op complicaties
  • Direct of binnen enkele dagen een zichtbaar resultaat
  • Resultaat is tijdelijk dus niet onomkeerbaar
  • Geen littekens na de ingreep

De voordelen van een chirurgische neuscorrectie zijn:

  • Het resultaat is blijvend
  • Operatie onder algehele narcose dus geen pijn

Hoe ziet het herstel van een neuscorrectie eruit?

Bij de keuze tussen een behandeling van de neus met injectables of een chirurgische ingreep is de hersteltijd een belangrijke factor. Na een neuscorrectie met filler/ Botulinetoxine A kun je direct weer verder gaan met je dagelijkse bezigheden, terwijl de herstelperiode na een chirurgische ingreep een lange periode vergt.

Herstel na neuscorrectie met fillers en Botulinetoxine A

Direct na een behandeling met injectables ontstaat er enige zwelling en roodheid op en rondom de neus. Dit verdwijnt binnen 24 uur, maar een enkele keer kan de zwelling een paar dagen langer aanhouden. Soms ontstaat er een blauwe plek, deze verdwijnt binnen 2 tot 7 dagen. Alles bij elkaar genomen is de herstelperiode na een neuscorrectie met fillers en Botulinetoxine A kort en weinig belastend.

Herstel na een chirurgische neuscorrectie

Een chirurgische neuscorrectie is een redelijk zware ingreep onder algehele narcose. Na twee weken rust kun je de lichte dagelijkse werkzaamheden hervatten. Na zes weken kun je weer starten met sporten en zware lichamelijke inspanningen. De zwelling van de neus is na 12 tot 18 maanden volledig verdwenen. Soms is een neuspuntcorrectie onder lokale verdoving mogelijk en dan duurt het herstel minder lang.

Nazorg liquid neuscorrectie

Op de dag van de behandeling adviseren we je om geen crème make-up op het behandelde gebied aan te brengen. De eerste 48 uur na de ingreep kun je beter niet sporten en vermijd in de eerste week ook de sauna en de zon/zonnebank. Gedurende 2 weken na een neusfiller geen bril dragen. Na een behandeling met Botulinetoxine A kun je de eerste 4 uur na de ingreep het beste niet liggen of bukken. Je kunt na de Botulinetoxine A behandeling ook enige hoofdpijn ervaren, of moeite hebben met focussen. Wij raden aan om na de behandeling altijd een zonnebrandcrème met SPF 30 te gebruiken als je naar buiten gaat.

Heb je nog vragen over het herstel na een liquid neuscorrectie of wil je een afspraak maken voor een consult bij de Cosmetisch Arts KNMG? Maak dan telefonisch een afspraak op tel. 085-4881788.