Hoe wordt tandenknarsen en -klemmen behandeld?

Je had waarschijnlijk niet gedacht dat een cosmetisch arts je ook kan helpen aan een goede nachtrust en een mooi gebit. Toch is dat het geval bij de behandeling tegen tandenknarsen en -klemmen. Na een behandeling met botox zal jouw kaak zich s ’nachts gaan ontspannen en wordt het knarsen of klemmen voorlopig verminderd.

Wat is tandenknarsen en -klemmen?

Tandenknarsen en -klemmen wordt ook wel Bruxisme genoemd. Bij tandenknarsen worden vooral s ’nachts de bovenkaak en onderkaak over elkaar heen geschoven. Dit knarsen kan zorgen voor beschadiging van het gebit en het kan de nachtrust van jou of je partner verstoren. Sommige mensen worden wakker met hoofdpijn of een pijnlijke kaak. Waarom mensen last hebben van tandenknarsen is niet altijd te achterhalen. Stress of scheve tanden zijn factoren die vaak een rol spelen.  In enkele gevallen kan het ook een bijverschijnsel zijn van een neurologische aandoening of een bijwerking van medicijnen. Tandenklemmen houdt in dat de kaken vaak onbewust met kracht op elkaar gedrukt worden. Het tandenklemmen gebeurt in tegenstelling tot tandenknarsen vooral overdag.

Botox behandeling tegen tandenknarsen en -klemmen

Bij Signé Clinics behandelen we tandenknarsen met botox. Wellicht klinkt dat vreemd omdat botox vooral bekend is vanwege de anti-aging behandelingen. Met botox kun je echter ook medische problemen oplossen zoals behandeling van migraine en dus ook tandenknarsen. Door het inspuiten van botox in de kaakspier onderbreken we de overdracht van zenuwen naar spieren. De kaakspieren ontspannen zich daardoor en het tandenknarsen zal verminderen of zelfs volledig stoppen. De injectie gaat in de kauwspier waardoor deze meer ontspant maar het verzwakt het vermogen om te kauwen, te eten of te praten niet.  

Resultaat van de behandeling

Je moet even geduld hebben voor het resultaat merkbaar wordt bij deze behandeling. Na 2 weken merk je effect wat betreft het knarsen/klemmen, Na 8 weken kan je als bijkomend effect merken dat het gezicht iets smaller wordt. Het effect van botox is tijdelijk. Na ongeveer 3 maanden is de botox afgebroken en kan je de behandeling veilig herhalen.

Intake voor behandeling tegen tandenknarsen

De cosmetisch arts van Signé Clinics hanteert een persoonlijke aanpak bij iedere cliënt. Tijdens het eerste consult kun je jouw klachten en wensen bespreken. De arts kan dan inschatten hoeveel botox nodig is om een goed resultaat van deze behandeling te realiseren. Je krijgt een persoonlijk behandelplan waarbij je kunt rekenen op onze expertise. Zo ben je altijd verzekerd van het beste resultaat.

FAQ

Wordt botox behandeling tegen tandenknarsen vergoed?

Nee in de meeste gevallen niet. Bij sommige verzekeringen is een vergoeding mogelijk als alle andere behandelingen aantoonbaar niet werken.

Een afspraak maken voor behandeling van tandenknarsen of -klemmen bij onze specialisten in Tilburg of Rotterdam kan telefonisch. Tel. 085-4881788