Is een injectie met botox pijnlijk?

Het spreekwoord “wie mooi wil zijn moet pijn lijden” is gelukkig niet van toepassing voor cliënten die onze cosmetisch arts bezoeken voor een behandeling met filler of botox. In vergelijking met bijvoorbeeld een injectie voor vaccinatie doet een injectie met botox minder pijn. Dat komt omdat we voor deze injecties extra dunne naalden gebruiken. Toch moet je er wel rekening mee houden dat sommige prikken wel wat gevoelig kunnen zijn. Gelukkig verdwijnt dat direct nadat de botox is geinjecteerd.

De botoxinjectie

Omdat we met extra dunne naalden werken voel je de meeste prikjes nauwelijks. Een bijkomend voordeel van de dunne naald is dat er ook vrijwel geen blauwe plekken of bloedingen voorkomen na een botoxinjectie. De botox zelf geeft vrijwel nooit klachten, maar in enkele gevallen kan de spier tijdelijk wel wat pijnlijk aanvoelen of rood en warm worden. Botox zorgt ervoor dat spieren die zijn behandeld ontspannen waardoor rimpels en plooien minder zichtbaar zijn.

Nog steeds bang voor een botoxinjectie?

Als je ondanks de redelijk geruststellende tekst hierboven nog steeds angstig bent voor de injecties, dan kunnen we je ook nog vertellen dat onze arts de titel Cosmetisch Arts KNMG mag dragen. Dat houdt in dat de arts een speciale opleiding heeft gehad in het uitvoeren van filler en botoxbehandelingen. De arts is getraind in het omgaan met angstige cliënten en zal de hele behandeling samen met de cliënt en in kleine stappen doorlopen. Je krijgt duidelijke uitleg over iedere handeling en je houdt de regie in eigen hand. Tenslotte kunnen we ook nog vertellen dat onze kliniek het ZKN keurmerk heeft. Dat houdt in dat alle procedures voor veiligheid jaarlijks getoetst en voldoende bevonden zijn, door een daarvoor aangestelde externe partij.

Nu je weet wat je kunt verwachten van een botoxbehandeling wil je wellicht een afspraak maken. Je bent bij Signé Clinics in goede handen van een gediplomeerde en goed getrainde arts. Een afspraak inplannen voor de intake van een behandeling met filler of botox in Tilburg of Rotterdam kan telefonisch: Tel. 085-4881788