Kosten moedervlek verwijderen

Je kunt bij de dermatoloog van Signe Clinics in Rotterdam terecht voor het verwijderen van een moedervlek. Tijdens het consult zal de dermatoloog de moedervlek beoordelen met een dermatoscoop. Als de vlek goedaardig is kan deze verwijderd worden door middel van een excisie. De kosten voor het verwijderen van een moedervlek zijn onderaan dit bericht te vinden.

Moedervlekken

Vraag je je wel eens af hoe je aan moedervlekken komt? Sommige vlekken zijn al aanwezig bij de geboorte. De meeste ontstaan echter tussen het 3e en 20e levensjaar. Erfelijkheid speelt een rol bij het ontstaan en ook de hoeveel zon op de huid heeft invloed.

Cosmetisch storend

Een goedaardige moedervlek kun je gerust laten zitten. Wel is het goed om regelmatig de vlekken te controleren op verandering van grootte, kleur of structuur. Een goedaardige moedervlek kan als storend ervaren worden. Vaak vanwege de locatie (bijvoorbeeld in het gezicht) maar ook de kleur en het formaat kunnen ervoor zorgen dat je de vlek wilt laten verwijderen. Sommige moedervlekken kunnen irriteren bij het dragen van bepaalde kleding. Als de goedaardige moedervlek je stoort kan onze dermatoloog in Rotterdam deze verwijderen door middel van een excisie.

De behandeling

Een excisie is het wegsnijden van een huidafwijking. Dit gebeurt poliklinisch, wat wil zeggen dat dit onder lokale verdoving wordt uitgevoerd.  De dermatoloog zal een gebied rondom de moedervlek wegsnijden en de wond hechten. Na de ingreep kom je even tot rust in de kliniek en zal iemand van het medisch team je controleren voordat je weer naar huis mag. Je kunt direct je dagelijkse werkzaamheden hervatten.

Goedaardig of kwaadaardig

Soms kunnen moedervlekken kwaadaardig zijn, we spreken dan van melanoom. Als dat het geval is moet de melanoom zo snel mogelijk worden verwijderd. Melanoom wordt niet bij Signe Clinics maar bij Polikliniek de Blaak behandeld. Het behandeltraject van melanoom valt onder verzekerde zorg.

Wat kost het verwijderen van een moedervlek?

Onderstaand een overzicht van de kosten van het verwijderen van een moedervlek:
Consult bij de dermatoloog van een goedaardige moedervlek: €50,-
Chirurgisch verwijderen van  1 goedaardige moedervlek: €450,-
Chirurgisch verwijderen per extra goedaardige moedervlek: €400,-
Consult en chirurgisch verwijderen kwaadaardige moedervlek: Verzekerde Zorg bij Polikliniek de Blaak.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden en zou je graag een afspraak maken voor een consult over het verwijderen van een moedervlek? Bel dan tel. 085 488 1788.