Lipomen

Ondervind je hinder van kleine vetweefsel bultjes op je lichaam? Het is denkbaar dat je af wilt van deze zichtbare en ontsierende knobbeltjes.

De dermatologen van Signé Clinics hebben vele jaren ervaring in de beoordeling en eventuele verwijdering van lipomen.

Wat zijn lipomen?

Een lipoom is een goedaardig vetweefsel bultje onder de huid. Lipomen ontstaan vanuit het vetweefsel in het lichaam. Deze bulten drukken het omringende weefsel opzij, maar tasten gezonde cellen niet aan. Een lipoom herken je als een zachte bult onder de huid en kan variëren in grootte van een aantal millimeters tot meerdere centimeters. Lipomen kunnen soms zo groot worden dat het op spieren en zenuwen drukt waardoor je er ook last van kunt hebben. In de meeste gevallen is het echter met name cosmetisch storend.

Hoe en bij wie lipomen precies ontstaan is niet bekend. Wel is bekend dat erfelijkheid een rol kan spelen in het ontstaan van lipomen. Hoewel lipomen vaak niet schadelijk zijn, worden deze vaak als ontsierend ervaren.

Signé Clinics is aangesloten bij het NVCG en draagt het ZKN keurmerk. Dat geeft jou de garantie dat onze zorg van het hoogste niveau is.

De dermatoloog

Verwijdering van vetweefsel bultjes is vaak niet essentieel, maar wanneer een lipoom hinderlijk of pijnlijk is kan het wenselijk zijn. Lipomen worden bij Singé Clinics altijd operatief verwijderd onder lokale verdoving door een gespecialiseerde dermatoloog. In een enkel geval kan uit lichamelijk onderzoek blijken dat het lipoom te diep ligt, bijvoorbeeld onder een spier. In dat geval zal de dermatoloog je doorverwijzen naar een chirurg.

Voor een afspraak met de dermatoloog voor behandeling van een lipoom is geen verwijzing van de huisarts vereist.

Behandelingen

De specialist

Cosmetisch dermatoloog Myrte beoordeelt, eventueel in samenwerking met een andere specialist wat de beste behandeling is voor jouw vraag. Een deskundig behandelplan wordt opgesteld met als hoofddoel: het leveren van een optimaal en natuurlijk elegant resultaat dat naadloos overloopt in jouw signatuur.

De specialisten van Signé Clinics werken vanuit de overtuiging en filosofie dat de eigen schoonheid de signatuur vormt. Dit signatuur regeert en dient ten alle tijden intact te blijven en te worden bekrachtigd. Onze specialisten bekrachtigen elementen, (ver)leggen het accent, verfrissen, vereffenen en verjongen.

Subtiel, natuurlijk en elegant.

Wil je graag geholpen worden?

Onze specialisten helpen je graag verder. Vraag een vrijblijvend consult aan.