Kenacort injectie

Ontsiert een nieuw litteken jouw uitstraling of geeft het ongemakken als jeuk en pijn? Een hypertrofisch of keloïd litteken kan effectief behandeld worden met een Kenacort injectie.

De cosmetisch dermatoloog behandelt ontsierende huidafwijkingen zonder verwijzing en wachtlijsten.

Wil je graag geholpen worden in onze cosmetische kliniek in Rotterdam of Tilburg?

Onze specialisten helpen je graag verder. Vraag een vrijblijvend consult aan.

Een egale huid zonder littekens

Je wilt een egale huid en geen zorgen over huidoneffenheden. Als een litteken verdikt is of voor ongemakken zorgt, biedt een Kenacort injectie verlichting.

Hypertrofisch litteken
Dit type litteken ontstaat binnen enkele weken nadat er een huidbeschadiging heeft plaatsgevonden. Er is sprake van een te grote aanmaak van littekenweefsel, waardoor het littekenweefsel boven de omliggende huid komt te liggen. Het litteken is gezwollen, rood en jeukt maar treedt niet buiten de oorspronkelijke beschadiging. Een hypertrofisch litteken kan 6 tot 12 maanden na het ontstaan nog kleiner worden.

Keloïd
Een Keloïd is een woekering van littekenweefsel. Keloïde littekens groeien buiten de oorspronkelijke beschadiging. Het litteken is donkerder dan de eigen huid en is grillig in vorm. Een Keloïd ontstaat vaak pas 6 maanden na de huidbeschadiging. Het is vaak genetisch bepaald en we zien het vaker bij een donkere huid.

De ingreep

1. Intake

De dermatoloog maakt een analyse van jouw huid en bespreekt jouw wensen. We bekijken in hoeverre deze wensen haalbaar zijn. Je wordt uitgebreid geïnformeerd over de behandeling en kunt al je vragen stellen.

2. Behandeling

De dermatoloog desinfecteert het te behandelen gebied, waarna een injectie met Kenacort volgt. Dit is een ontstekingsremmend middel. Het middel wordt gemengd met een verdovingsmiddel zodat de injectie minder pijnlijk is. Voor een optimaal resultaat dient het litteken meerdere malen behandeld te worden met Kenacort injecties. De behandeling vindt om de 4 weken plaats. Het effect is pas na enkele weken zichtbaar.

Operatie: in sommige gevallen kan de arts ervoor kiezen om het litteken met een operatie te verwijderen in plaats van Kenacort injecties. Dit betreft dan vaak een zeer klein litteken of een litteken dat eerder niet op kenacort injecties heeft gereageerd. Ook het ontstaan van het litteken speelt in deze keuze een rol. De arts zal jou informeren of deze optie mogelijk is. Voor informatie over een operatie zie moedervlek excisie.

3. Aftercare

Na de behandeling mag je gewoon direct sporten of douchen. Soms kan het litteken na behandeling nog enkele dagen gevoelig zijn.

4. Risico

In zeldzame gevallen kan er als gevolg van de injecties een deukje ontstaan in de huid (atrofie).

De specialist

Een team van cosmetisch specialisten en artsen beoordeelt wat de beste behandeling is voor jouw vraag. Samen stellen zij een deskundig behandelplan op met als hoofddoel: het leveren van een optimaal en natuurlijk elegant resultaat dat naadloos overloopt in jouw signatuur. We helpen je graag verder in onze kliniek met behandelingen zoals fillers, cosmetische dermatologie of huidtherapie.

De artsen van Signé Clinics werken vanuit de overtuiging en filosofie dat de eigen schoonheid de signatuur vormt.  Dit signatuur regeert en dient ten alle tijden intact te blijven en te worden bekrachtigd. Onze specialisten bekrachtigen elementen, (ver)leggen het accent, verfrissen, vereffenen en verjongen.

Subtiel, natuurlijk en elegant.

vimeo-video-thumbnail

Prijzen

De prijzen voor dermatologie zijn inclusief btw.

Consult
€ 55,-
€ 55,-
Keanacort injecties
€ 220,-

Kenacort injecties littekens, 2 behandelingen inclusief Kenacort

€ 220,-

Wil je graag geholpen worden?

Onze specialisten helpen je graag verder. Vraag een vrijblijvend consult aan.