Lipflip • botox behandeling

Een lipflip is een cosmetische ingreep met spierontspanners, die resulteert in een subtiel opkrullend effect van de bovenlip. De behandeling biedt een subtiele benadering om de lipcontouren te verfijnen en een natuurlijke, elegante uitstraling te creëren. In tegenstelling tot lipfillers, die vaak zowel de boven- als onderlip behandelen, concentreert de lipflip zich uitsluitend op de bovenlip. 

Wil je graag geholpen worden in onze cosmetische kliniek in Rotterdam of Tilburg?

Onze specialisten helpen je graag verder. Vraag een vrijblijvend consult aan.

lipflip vs lipfiller

Wat is nu precies het verschil tussen lipfillers en de lipflip? Zoals de term al aangeeft, gaat een lipfillerbehandeling over het opvullen van de lippen met fillers. Bij de lipflip daarentegen wordt gebruik gemaakt van spierontspanners (botox). Doordat de spierontspanners de spieren rond de bovenlip ontspannen, ontstaat er een subtiel opkrullend effect. De spieren die normaal gesproken de bovenlip naar beneden trekken, worden verminderd in activiteit, waardoor de bovenlip iets meer naar buiten kan krullen. Let op! De lipflip is niet voor iedereen geschikt. Mocht je een blaasinstrument bespelen, raden we deze behandeling af. Verder zal de cosmetisch arts beoordelen of je in aanmerking komt voor deze behandeling. 

Een natuurlijk resultaat

Signé Clinics streeft altijd naar een natuurlijk resultaat en werkt uitsluitend met de meest hoogwaardige materialen en ervaren specialisten.  Het is een veilige en effectieve behandeling als deze door een ervaren en professionele arts wordt uitgevoerd. De cosmetisch arts KNMG bij Signé Clinics in Rotterdam en Tilburg heeft jarenlange ervaring en wordt regelmatig gecontroleerd als onderdeel van het kwaliteitsbeleid en ZKN Keurmerk.

De ingreep

1. Intake

Onze deskundige arts maakt een huidanalyse en bespreekt jouw wensen. Er wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld. Er is alle gelegenheid om vragen te stellen over de lipflip met botuline toxine. Zo mogelijk, word je direct behandeld. 

2. Behandeling

De cosmetisch arts injecteert kleine hoeveelheden botulinetoxine in specifieke spieren rond de bovenlip. Botulinetoxine werkt door de zenuwsignalen naar de spieren te blokkeren, waardoor de spieren zich ontspannen. Na de behandeling is er over het algemeen weinig tot geen hersteltijd nodig. Je kunt je dagelijkse activiteiten vrijwel direct hervatten, al worden intensieve lichamelijke inspanningen en blootstelling aan hitte de eerste 24 uur vaak afgeraden. 

3. Aftercare

De injectable behandeling is geen ingrijpende behandeling. Echter zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden om een optimaal resultaat te behalen.

Na de eerste behandeling met Botulinetoxine A voelt het behandelde gebied wat vreemd aan. Er kan soms sprake zijn van hoofdpijn of moeite met focussen (bijvoorbeeld bij het lezen van een boek). Na vervolgbehandelingen is daar veel minder sprake van. Lichte verheven plekjes verdwijnen vaak al na 20 minuten. Eventuele kleine blauwe plekjes verdwijnen vaak binnen 2 dagen.

De werking van de botox begint na ongeveer 2-3 dagen en is na 2 weken maximaal zichtbaar en houdt meestal 3 - 5 maanden aan.

Nazorginstructies:

 • Gedurende 4 uur
  Niet liggen of bukken
 • Op de dag van de behandeling
  Geen crème make-up op behandeld gebied aanbrengen
 • Gedurende 48 uur
  Niet sporten
  Geen vaccinaties
 • Gedurende 1 week
  Hitte vermijden: geen sauna/zonnebank/ zonnen
 • Gedurende 2 weken
  Geen andere cosmetische behandelingen

Bereikbaarheid na de behandeling:
Indien zich na de behandeling onverhoopt bijwerkingen of complicaties voordoen waar je vragen over hebt, verzoeken wij je contact met ons opnemen.

Je dient direct contact op te nemen indien je symptomen krijgt zoals: dubbelzien, ademhalings-, slik-, en/of spraakproblemen, longontsteking, afhangend ooglid, algemene zwakte.

Signé Clinics
085 - 488 17 88

4. Risico

Het gebruik van Botulinetoxine A (botox) is erg veilig. In zeldzame gevallen kunnen er bijwerkingen ontstaan. Mogelijke bijwerkingen zijn:

 • Lichte zwelling rondom de injectieplaats
 • Zelden: kleine bloeduitstorting of blauwheid
 • Zelden: infectie of allergische reactie
 • Zeer zelden: tijdelijke harde plekjes (granuloomvorming) op de plaats van injectie

Professioneel, servicegericht

Absoluut professioneel en servicegericht, met een fijne after care. Altijd bereikbaar en helpend en informerend. Ontnemen al je zorgen en het resultaat is natuurlijk en mooi.

Mara, Rotterdam

Persoonlijke aandacht en top resultaat!

Mijn allereerste injectable behandeling gehad bij cosmetisch arts Nastja Hendriks. Ik was een beetje zenuwachtig voor de afspraak, maar Nastja nam de tijd om alles rustig uit te leggen. Van de behandeling zelf voel je vrij weinig. Ik heb mijn frons-, voorhoofdrimpels en kraaienpootjes laten behandelen. Super blij met het eindresultaat en ik ontvang veel complimentjes! Zit gelijk lekkerder in mijn vel, had het veel eerder moeten doen!

Femke, Rotterdam

Vakkundige hulp door een professional met kennis van zaken

Alles wordt duidelijk uitgelegd voordat ze beginnen met de behandeling. Bij alles staat de klant centraal en ze leveren maatwerk.

Jadena, Rotterdam

Ontzettend professioneel en vriendelijk

Ik ben enorm goed geholpen, goed voorgelicht en prettig bejegend door drs. Hendriks. Ze geeft me alle vertrouwen en ik ervaar haar als zeer deskundig!

Marieke, ’s Hertogenbosch

Prettige ervaring, goed resultaat

Ik ben voor mijn fronsrimpel bij Signé geweest en erg tevreden over het resultaat. Vnl de duidelijke adviezen voor de eerste dagen/week ná de behandeling werden goed over gedragen, heb me er ook echt aan gehouden. Goed resultaat zichtbaar door de voor- en na foto’s. Stappenplan gemaakt. Ook belangrijk, er werd niet aangedrongen op meerdere behandelingen/op meerdere plaatsen. Maar als je advies vraagt wordt het wel goed gegeven. De sfeer in de Clinic is ook erg ruim en fris.

Petra, Mijnsheerenland

Zeer kundig geholpen met een prachtig resultaat!

Heb prachtig resultaat na botoxbehandeling en nu bezig met traject voor huidverbetering. Fijn om de beelden van Observ te zien en een passend advies te krijgen voor mijn huid. Ik ben zo benieuwd hoe mijn huid zal verbeteren!

Kristel, Spijkenisse

Top service

Eerste keer fillers en eerste keer bij Signé, erg goed bevallen! Goede ervaring met de arts, vriendelijk en levert kwalitatief goed werk.

Chantal, Capelle aan den Ijssel

Heel fijn!

Ik kreeg goed advies. Ik kwam voor diepliggende ogen. In de behandeling werd ook het geheel meegenomen in mijn geval de symmetrie in het gezicht. Uiteindelijk met een goed en natuurlijk resultaat naar huis gegaan.

S, Rotterdam

Geweldige ervaring!

Ik heb behandeling bij Drs. Hendriks gehad. Ze luistert naar m’n wensen en geeft haar advies wat aansluit op de behandeling. Ik ben heel goed geholpen en zie ook het resultaat wat ik had verwacht.

Cindy, Amsterdam

Heel prettige ervaring

Voor mijn eerste keer injectables veel uitleg gekregen – er werd alle tijd voor me genomen en ook nog na 2 weken een controle. Daarnaast advies gekregen over andere huidbehandelingen.

TK, Rotterdam

FAQ

Veelgestelde vragen over botox

Het verschil tussen fillers en botox (botulinetoxine) is dat een filler wordt gebruikt ter behandeling van diepe rimpels of volumeverlies en botox ontspant de spier.

Nee, een botulinetoxine behandeling wordt niet als pijnlijk ervaren. De behandeling wordt uitgevoerd met een dunne naald, waardoor het aan zal voelen als een speldenprikje.

Nee, je houdt geen littekens over aan een botoxbehandeling. Wij werken uitsluitend met de meest hoogwaardige materialen en ervaren specialisten.

De werking van Botulinetoxine A (botox) is altijd tijdelijk. Na ongeveer drie tot vijf maanden wordt de stof door het lichaam afgebroken en hervatten de spiertjes hun werking, waarna je de behandeling kunt herhalen.

Ja, je kunt normaal slapen na een botox behandeling. Let er wel op dat je de eerste 4 uur niet voorover buigt of plat gaat liggen, hierdoor kan de botulinetoxine gaan zakken.

Nee, gedurende 48 uur na een botox behandeling mag je niet sporten, omdat de botulinetoxine (botox) tijd nodig heeft om in te werken in de spieren. Sporten zorgt ervoor dat de doorbloeding wordt gestimuleerd.

Nee, je mag de eerste vier uur na een botox behandeling geen make-up dragen. Door het injecteren komen een hele kleine gaatjes in je huid, deze zijn genezen na 4 uur. 

Er is geen verschil tussen botox en botulinetoxine. Botox is de afkorting (merknaam) voor de werkzame stof botulinetoxine.

Injectables is een verzamelnaam voor botox en fillers. Beide injectievloeistoffen worden door middel van een dunne naald in de huid gebracht. Signé Clinics streeft altijd naar een natuurlijk resultaat en werkt uitsluitend met de meest hoogwaardige materialen en ervaren specialisten. Het is onze missie jouw huid te optimaliseren en op elegante wijze, de natuurlijke expressie te bekrachtigen.

De specialist

Een team van cosmetisch specialisten en artsen beoordeelt wat de beste behandeling is voor jouw vraag. Samen stellen zij een deskundig behandelplan op met als hoofddoel: het leveren van een optimaal en natuurlijk elegant resultaat dat naadloos overloopt in jouw signatuur. We helpen je graag verder in onze kliniek met behandelingen zoals fillers, cosmetische dermatologie of huidtherapie.

De artsen van Signé Clinics werken vanuit de overtuiging en filosofie dat de eigen schoonheid de signatuur vormt.  Dit signatuur regeert en dient ten alle tijden intact te blijven en te worden bekrachtigd. Onze specialisten bekrachtigen elementen, (ver)leggen het accent, verfrissen, vereffenen en verjongen.

Subtiel, natuurlijk en elegant.

vimeo-video-thumbnail

Wil je graag geholpen worden?

Onze specialisten helpen je graag verder. Vraag een vrijblijvend consult aan.