Cryotherapie

Wanneer een goedaardige huidafwijking als een wratje of een pigmentvlek jouw uitstraling beïnvloedt, kan je kiezen voor een cryotherapie behandeling.

De cosmetisch dermatoloog behandelt ontsierende huidafwijkingen zonder verwijzing en wachtlijsten.

Wil je graag geholpen worden in onze cosmetische kliniek in Rotterdam of Tilburg?

Onze specialisten helpen je graag verder. Vraag een vrijblijvend consult aan.

Een egale huid zonder huidaandoeningen

Middels cryotherapie worden goedaardige huidaandoeningen zoals verschillende typen wratjes en pigmentvlekken behandeld. De aandoening wordt met deze techniek bevroren, waardoor de huidcellen afsterven en de aandoening verdwijnt. Bij de behandeling wordt vloeibare stikstof (-196˚C) op huid aangebracht waardoor de beschadigde huid zichzelf zal herstellen.

Te behandelen aandoeningen

Met cryotherapie kunnen we de volgende aandoeningen behandelen:
• Ouderdomsvlekken (lentigo senilis)
• Wratten (verruca vulgaris, verruca seborrhoica, condyloma acuminata)
• Zonneschade (actinische keratose)

De behandeling kan een onprettig gevoel geven op het moment dat de stikstof de huid raakt.

 

Zichtbaar verschil

Foto’s van voor en na de ingreep.

cryotherapie

De ingreep

1. Intake

De dermatoloog maakt een analyse van jouw huid en de aanwezige aandoeningen en bespreekt jouw wensen. We bekijken in hoeverre deze wensen haalbaar zijn. Je wordt uitgebreid geïnformeerd over de cryotherapie behandeling en kunt al je vragen stellen.

2. Behandeling

De dermatoloog behandelt de huid met zeer koude, vloeibare stikstof. De vloeistof wordt met behulp van een speciale spuitbus op de huid aangebracht. De huidafwijking wordt doorgaans twee keer achtereen bevroren voor een optimaal resultaat. De behandeling met cryotherapie kan gevoelig zijn.

3. Aftercare

Houd de dagen na de behandeling de huid goed schoon. Na de behandeling kan in sommige gevallen een blaar ontstaan. Deze zal in de meeste gevallen vanzelf indrogen. Mocht de blaar open gaan, kun je deze afdekken met een pleister. Het is belangrijk dat de behandelde locatie(s) de eerste twee dagen voldoende tot rust komen. Dat houdt in: niet intensief sporten, geen sauna of zonnebank. Wanneer je naar buiten gaat adviseren wij een SPF30 of hoger.

4. Risico

Na de cryotherapie behandeling kan het behandelde gebied een zwelling of een blaar ontwikkelen. De zwelling verdwijnt vanzelf, binnen enkele dagen. De behandelde plek kan wondvocht afscheiden. Dit is een normale reactie en neemt geleidelijk af, waarna een korst vormt.

De specialist

Een team van cosmetisch specialisten en artsen beoordeelt wat de beste behandeling is voor jouw vraag. Samen stellen zij een deskundig behandelplan op met als hoofddoel: het leveren van een optimaal en natuurlijk elegant resultaat dat naadloos overloopt in jouw signatuur. We helpen je graag verder in onze kliniek met behandelingen zoals fillers, cosmetische dermatologie of huidtherapie.

De artsen van Signé Clinics werken vanuit de overtuiging en filosofie dat de eigen schoonheid de signatuur vormt.  Dit signatuur regeert en dient ten alle tijden intact te blijven en te worden bekrachtigd. Onze specialisten bekrachtigen elementen, (ver)leggen het accent, verfrissen, vereffenen en verjongen.

Subtiel, natuurlijk en elegant.

vimeo-video-thumbnail

Prijzen

De prijzen voor dermatologie zijn inclusief btw.

Consult
€ 55,-
€ 55,-
Cryotherapie
vanaf € 169,-
vanaf € 169,-

Wil je graag geholpen worden?

Onze specialisten helpen je graag verder. Vraag een vrijblijvend consult aan.