Vaatjes & roodheden

Vaatjes kunnen het gezicht tekenen. Een laserbehandeling bij Signé Clinics zorgt voor een rustige, egale huid.

Wil je graag geholpen worden in onze cosmetische kliniek in Rotterdam of Tilburg?

Onze specialisten helpen je graag verder. Vraag een vrijblijvend consult aan.

Couperose

Ons lichaam bevat duizenden haarvaatjes. Deze vaatjes zijn kwetsbaar en kunnen zichtbaar worden. In grotere aantallen wordt dit ook wel ‘couperose’ genoemd. Ouder worden, overmatig zonnen, roken, pittig eten, overmatig alcoholgebruik, temperatuurverschillen en erfelijke aanleg hebben invloed op het ontstaan van deze zichtbare, rode vaatjes.

Lang effectief

De vaatlaser is een effectieve behandeling en biedt zichtbaar resultaat. Bij Signé clinics gebruiken we geavanceerde lasers, die zowel geschikt zijn voor oppervlakkige als dieperliggende vaatjes.

De vaatlaser wordt ingezet bij:

  • Spider naevi (spinnenkopje)
  • Teleangiëctasie (fijne bloedvaatjes)
  • Cherry angioma (rode kleine bultjes)
  • Couperose
  • Rosacea
  • Wijnvlek
  • Diffuse roodheid

VOOR EN NA FOTO'S BEHANDELING VAATJES & ROODHEDEN

BA website (16)
BA website (17)
BA website (20)

De ingreep

1. Intake

Onze huidtherapeut maakt een analyse van jouw huid en bespreekt jouw wensen. We bekijken in hoeverre deze wensen haalbaar zijn. Tijdens het eerste consult bepaalt de huidtherapeut welke behandeling het beste bij jouw huid en huidprobleem past. Na het consult maken wij een behandelplan op maat.

Vermijd de zon minimaal 4 weken voor de behandeling. Is het niet mogelijk de zon te vermijden dan dient deze beschermd te worden met een SPF 30. De huid mag bij de behandeling niet gebruind zijn.

2. Behandeling

Gemiddeld zijn er één tot drie behandelingen nodig om een zo goed mogelijk resultaat te behalen. Een vervolgbehandeling in hetzelfde gebied kan na zes weken plaatsvinden. Voor het behandelen van een wijnvlek zijn er vijf of meer behandelingen nodig.

Het behandelen van enkele vaatjes neemt ongeveer 15 minuten in beslag. Het behandelen van wangen en neus duurt ongeveer 30 minuten per keer.

De laser dringt door de huid heen en verwijdert bloedvaatjes zonder de huid te beschadigen. Het laserlicht zoekt de oxyhemoglobine van het bloed op. Vaatjes worden nauwkeurig behandeld door een lichtbundel van een paar millimeter.

De behandeling kan een beetje gevoelig zijn. De absorptie van de energiebundel voelt aan als een elastiekje dat tegen de huid schiet. Tijdens en na de behandeling kan de huid warm aanvoelen.

3. Aftercare

Door de warmte kan de huid er rood en gezwollen uitzien. Na een paar dagen kunnen er kleine korstjes op de huid ontstaan die er vanzelf weer afvallen. Bescherm je huid tot zes weken na de behandeling tegen de zon.

4. Risico

Voor alle laserbehandelingen geldt dat er een kleine kans bestaat dat er brandwondjes ontstaan door de warmte in de huid. Het kan zijn dat er tijdelijk kleurverschil in de huid ontstaat. De vaatjes kunnen eerst wat donkerder kleuren om daarna juist lichter te worden dan de normale huidskleur. Dit pigmentverschil kan enkele weken tot maanden aanhouden.

De specialist

Een team van cosmetisch specialisten en artsen beoordeelt wat de beste behandeling is voor jouw vraag. Samen stellen zij een deskundig behandelplan op met als hoofddoel: het leveren van een optimaal en natuurlijk elegant resultaat dat naadloos overloopt in jouw signatuur.

De artsen van Signé Clinics werken vanuit de overtuiging en filosofie dat de eigen schoonheid de signatuur vormt. Dit signatuur regeert en dient ten alle tijden intact te blijven en te worden bekrachtigd. Onze specialisten bekrachtigen elementen, (ver)leggen het accent, verfrissen, vereffenen en verjongen.

Subtiel, natuurlijk en elegant.

vimeo-video-thumbnail

Prijzen

De volledige huidtherapie prijslijst vind je hier.

Wil je graag geholpen worden?

Onze specialisten helpen je graag verder. Vraag een vrijblijvend consult aan.