(Over)beharing

Heb je last van (ongewenste) haargroei en brengt dat onzekerheid met zich mee?

Bij Signé Clinics helpen we je graag met een gladde huid, vrij van overtollige beharing.

Wat is (over)beharing?

Er heerst veel onzekerheid rondom (ongewenste) haargroei bij zowel mannen als vrouwen. We spreken van storende (over)beharing als er op ongewenste plekken (veel) dik en stug haar groeit. Het verwijderen van ongewenste haren wint dan ook aan populariteit. De behandeling biedt een goed alternatief voor het harsen en scheren van bepaalde haarzones op het lichaam.

Overmatige lichaamsbeharing kent verschillende oorzaken. Haargroei wordt gedeeltelijk gestuurd door hormonen en erfelijke aanleg. De meest voorkomende vormen van overmatige lichaamsbeharing zijn hirsutisme en hypertrichose. Hirsutisme is overbeharing volgens een mannelijk beharingspatroon bij een vrouw. Hypertrichose is een medische term om het aanwezig zijn van overbeharing aan te duiden. De overmatige beharing wordt vooral veroorzaakt door medicatie of erfelijkheid.

Voor het aanpakken van ongewenste haargroei zijn verschillende behandelingen mogelijk. De behandelingen vergen vaak wel wat geduld. Veelal zijn meerdere behandelingen nodig om tot een optimaal resultaat te komen. De behandeling wordt om een aantal weken herhaald, dit heeft te maken met de natuurlijke haargroeicyclus. Tussen de behandelingen door heeft de huid voldoende tijd om te herstellen.

Signé Clinics is aangesloten bij het NVCG en draagt het ZKN keurmerk. Dat geeft jou de garantie dat onze zorg van het hoogste niveau is.

De huidtherapeut

De huidtherapeut start met een huidanalyse. Afhankelijk van de mate en de plaats van de haargroei en je persoonlijke wensen wordt een passend behandelplan opgesteld. Dit plan bestaat uit uit meerdere behandelingen om de haargroei sterk te verminderen.

Behandelingen

 

De specialist

Een team van specialistische huidtherapeuten beoordeeld wat de beste behandeling is voor jouw vraag. Samen stellen zij een deskundig behandelplan op met als hoofddoel: het leveren van een optimaal en natuurlijk elegant resultaat dat naadloos overloopt in jouw signatuur.

De huidtherapeuten van Signé Clinics werken vanuit de overtuiging en filosofie dat de eigen schoonheid de signatuur vormt. Dit signatuur regeert en dient ten alle tijden intact te blijven en te worden bekrachtigd. Onze specialisten bekrachtigen elementen, (ver)leggen het accent, verfrissen, vereffenen en verjongen.

Subtiel, natuurlijk en elegant.

Wil je graag geholpen worden?

Onze specialisten helpen je graag verder. Vraag een vrijblijvend consult aan.