Bindweefselmassage na liposuctie

Liposuctie is een bewezen manier om hardnekkig vet effectief en voorgoed te verwijderen. Na een liposuctie of liposculptuur kunnen verhardingen een hobbelige huidstructuur veroorzaken. Deze verhardingen zijn doorgaans het gevolg van het ontstekingsproces en de weefselschade die tijdens en na de operatie ontstaan. Bovendien zwelt het weefsel in de week na de operatie op met vocht. Onze bindweefselmassages, ook wel bekend als postoperatieve massages, helpen bij het opnemen van vocht door het lymfestelsel. Ontdek de zorg en expertise die wij bij Signé Clinics bieden voor een optimaal herstel na liposuctie. 

Wil je graag geholpen worden in onze cosmetische kliniek in Rotterdam of Tilburg?

Onze specialisten helpen je graag verder. Vraag een vrijblijvend consult aan.

Hoe werkt een bindweefselmassage?

Manuele lymfedrainage (MLD) en bindweefselmassage stimuleren de afvoer van vetcellen en lymfevocht, verzachten verhard littekenweefsel en bevorderen de doorbloeding van de huid. Vervolgens nemen vet- en vochtophopingen af en verbetert de bindweefselstructuur. De huid wordt steviger, soepeler, gezonder en gladder. 

Het is een uitstekende behandeling als voor- en nabehandeling bij liposuctie of liposculptuur. Voordat de operatie plaatsvindt, wordt de huid met behulp van manuele lymfedrainage in optimale conditie gebracht. Na de operatie zullen de zwellingen en verklevingen afnemen wat resulteert in een beter en sneller herstel. 

 

Voorzorg

Om een optimaal resultaat te verkrijgen, is het raadzaam om de week voor de operatie een bindweefselmassage te ondergaan om het weefsel soepeler te maken en de huid beter te doorbloeden. Deze voorbehandeling bestaat meestal uit 2 tot maximaal 4 sessies. 

Nazorg

Wellicht merk je verhardingen en zwelling na de chirurgische ingreep. Bindweefselmassage is geschikt om deze vochtophoping te verminderen en je algeheel herstel te versnellen. Het maakt de verhardingen soepel en draineert vocht dat ontstaat na de chirurgische ingreep. Doorgaans start je de lipomassage de week na de operatie die tot 2-3 weken na de ingreep wordt vervolgd.  Tussen de behandelingen door kun je zelf het gebied masseren. 

Let op: bij lipofilling raden wij aan om pas na 4-6 maanden te starten met bindweefselmassage, om er zeker van te zijn dat de transplantatie behouden blijft. 

vergoeding bindweefselmassage

Na een liposuctie of liposculptuur kan het behandelde gebied opzwellen door vochtophoping dat ontstaat door de handelingen tijdens de operatie. Dit vochtophopingsprobleem is tijdelijk en hoort bij het genezingsproces. Soms blijft de zwelling langer aanhouden, en in dergelijke gevallen kan het nuttig zijn om een extra behandeling, zoals een endermologie-kuur, te overwegen om de huid te verbeteren en eventuele klachten te verminderen. Als je (chronisch) secundair lymfoedeem hebt, kan deze behandeling worden vergoed onder oedeemtherapie via het aanvullende zorgverzekeringspakket. Raadpleeg je zorgverzekeraar om te bespreken welke mogelijkheden op jou van toepassing zijn.

Door de fantastische zorg van deze specialiasten voel ik me als herboren. De hele behandeling was als een warm bad.

Judith uit Amsterdam

Wil je graag geholpen worden?

Onze specialisten helpen je graag verder. Vraag een vrijblijvend consult aan.