Bestaat “Permanente Ontharing” echt?

Wanneer je het gedoe met scheermesjes en waxen helemaal zat bent, ben je vatbaar voor beloften zoals "permanente ontharing" of "definitieve ontharing". Maar zijn deze termen wel accuraat? Of keert het haar na verloop van tijd toch weer terug? In dit blog geven we je meer inzicht in het proces van ontharen.

Permanente Ontharing

Bij de meeste onthaarmethoden, zoals scheren of waxen, groeit het haar binnen korte tijd weer vanzelf terug. Bij ontharing met laser en elektrisch epileren is dat anders. De laser of de epileernaald vernietigt de haarzakjes, waardoor nieuwe haargroei in deze haarzakjes wordt voorkomen. Dit lijkt op een permanente oplossing, maar dit is niet helemaal accuraat. Er kunnen altijd nieuwe haren ontstaan op behandelde plekken. Na een laserontharingsbehandeling ben je dus voor een langere periode verlost van scheren, maar meestal is een extra behandeling nodig na één of twee jaar om volledig haarvrij te blijven.

Laserontharing

Er zijn diverse soorten ontharingslasers beschikbaar. Bij Signe Clinics werken we met twee van de beste modellen, elk met zijn eigen voordelen. De Nd-YAG-laser is ideaal voor donkerdere huidtypen. De andere laser die we hanteren is de LightSheer Diodelaser. Dankzij zijn geavanceerde technologie verloopt de behandeling sneller, minder pijnlijk en dus comfortabeler.

Elektrisch Epileren

Tijdens het elektrisch epileren worden individuele haren één voor één verwijderd. Met een uiterst fijn naaldje, vergelijkbaar in dikte met een haar, wordt zorgvuldig de haarfollikel bereikt. Na het inbrengen wordt gedurende enkele seconden een zwakke stroom toegepast, waardoor het haarzakje loslaat. Na verloop van tijd neemt het aantal haren aanzienlijk af en worden de resterende haren dunner en lichter. Het resultaat is langdurig, maar er kunnen altijd nieuwe haarzakjes ontstaan.

Conclusie

De term “permanente ontharing” is grotendeels juist. Echter, dit betekent niet dat je voorgoed verlost bent van (nieuwe) haargroei op behandelde gebieden. Om perfect haarvrije oksels, bikinilijn of andere zones te behouden, is jaarlijks een herhaalbehandeling noodzakelijk. Als je na het lezen van deze tekst nog vragen hebt over permanente ontharing, verwelkomen we je graag voor een gratis consult met een van onze huidtherapeuten in Rotterdam of Tilburg.

Wil je een afspraak inplannen bij een van onze huidtherapeuten? Neem dan contact op met een van onze vestigingen in Rotterdam of Tilburg. Telefonisch zijn we dagelijks bereikbaar op tel. 085 488 1788.