De invloed van zon op acne

Wanneer je last hebt van puistjes als gevolg van acne, wil je er waarschijnlijk alles aan doen om dit probleem aan te pakken. Er zijn nog steeds veel mensen die denken dat de puistjes verminderen door de huid aan zonlicht bloot te stellen. Men denkt dat de huid minder vet wordt door het uitdrogen en dat de puistjes daardoor verminderen. Het tegendeel is waar. In eerste instantie lijkt de acne iets af te nemen maar later komen er alleen maar meer puistjes bij.

Zonnebrandcrème

Het lijkt misschien een goed idee om bij acne geen zonnebrandcrème te gebruiken omdat het de huid vet maakt en vervuild. De poriën kunnen daardoor verstopt raken. Toch is onbeschermde blootstelling aan UV licht juist schadelijker voor de acne en de algehele huidconditie. Zonder bescherming van een zonnebrandcrème zal de huid bovendien sneller verouderen. Een grove huidstructuur, rimpels en vlekken zijn het gevolg. Daarnaast loop je meer kans op het ontwikkelen van huidkanker als je niet regelmatig smeert. Gelukkig zijn er voor mensen met acne speciale zonnebrandcrèmes die de aanmaak van overtollige talg aanpakken. De huidspecialist van Signé Clinics kan je adviseren welke zonnebrandcrème het meest geschikt is voor jouw huid.  De Oil Shield UV Defense van SkinCeuticals is een voorbeeld van een crème die erg geschikt is voor een acne gevoelige huid.

Acne in de zomer

Door de warmte zweet je in de zomer meer en daardoor wordt de huid vetter. Daarnaast heeft de zon zelf dus ook een negatieve invloed op acne. Nadat je in de zon bent geweest, begint de epidermis (de bovenste huidlaag) te drogen en dikker te worden. Wanneer dit gebeurt, reageert je lichaam door meer olie te produceren om te compenseren voor wat verloren is gegaan tijden het zonnen. Dat kan vervolgens leiden tot meer puistjes.

Acne behandelen

Nu je weet dat de zon je niet zal helpen om van de acne af te komen wil je misschien weten wat wel helpt. Er zijn vele manieren om acne te verminderen en ook acnelittekens kunnen behandeld worden. Een consult bij een van de acnespecialisten van Signé Clinics in Rotterdam zal je helpen een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden. De dermatoloog kan je tips geven voor huidverzorging en medicatie voorschrijven om de acne te beperken. Ook de huidtherapeut bij onze kliniek heeft mogelijkheden op het gebied van manuele reiniging, peeling of laserbehandelingen.

Wil je een afspraak maken bij een van onze acnespecialisten? Dan ben je van harte welkom bij de dermatoloog of huidtherapeut van Signé Clinics in Rotterdam. Een afspraak maken kan telefonisch: Tel. 085-4881788