Eenvoudig blauwe adertjes op de benen verwijderen

Ontsierende blauwe adertjes op je benen kunnen cosmetisch zo storend zijn, dat je liever geen korte broek of rok meer draagt. De blauwe aders liggen dicht op het huidoppervlak en verstoren het beeld van mooie, egale benen. Bij hele kleine beenvaatjes spreken we ook wel van besenreiser, kleine velden met zichtbare adertjes. De meeste storende adertjes kunnen worden behandeld door onze fleboloog.

Hoe ontstaand blauwe adertjes op de benen?

Blauwe adertjes op de benen zijn kleine spataderen. Deze aderen functioneren niet goed meer, waardoor het bloed minder doorstroomt. Meestal zijn de blauwe aders in dit stadium niet schadelijk maar ze kunnen wel cosmetisch storend zijn en bovendien worden het er na verloop van tijd steeds meer. Kapotte aderen op de benen kunnen worden veroorzaakt door erfelijkheid, overgewicht of een staand beroep.

Behandeling met sclerocompressie

De ontsierende blauwe beenvaatjes verdwijnen als sneeuw voor de zon als ze worden ingespoten met een vloeistof of een schuim die de aderen uitschakelt. Het bloed vindt altijd zelf weer een nieuwe weg via gezonde bloedvaatjes en de tijdens behandeling uitgeschakelde vaten worden door het lichaam vanzelf opgeruimd.  De sclerocompressietherapie behandeling van blauwe aders op de benen is mogelijk bij onze fleboloog, zowel in Rotterdam als in Tilburg.

Resultaat na de behandeling

Soms zijn meerdere behandelingen nodig voor het mooiste resultaat.  De behandelde blauwe aderen die zijn uitgeschakeld zullen permanent wegblijven maar er kunnen wel weer nieuwe aderen beschadigd raken na verloop van tijd. Sommige mensen hebben aanleg voor spataderen en moeten om de zoveel jaar naar een fleboloog voor een behandeling.

Mooie egale benen

Na de behandeling zullen je benen er weer veel mooier uitzien. Zo kun je optimaal genieten van je egale benen als het weer tijd is voor een korte broek of rok. Wacht daarom niet langer en maak nu alvast een afspraak bij onze fleboloog.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden om blauwe adertjes op de benen te laten behandelen? Neem dan contact op met een van onze vestigingen in Rotterdam of Tilburg. Telefonisch zijn we dagelijks bereikbaar op tel. 085 488 1788.