Huidbehandelingen voor mannen

Jaren geleden kon je het aantal mannelijke cliënten die voor een huidbehandeling naar de kliniek gingen, op één hand tellen. De laatste jaren komt daar duidelijk verandering in. Steeds meer mannen willen aandacht besteden aan hun uiterlijk. Er zit wel een duidelijk verschil tussen de wensen van mannen en vrouwen. Bovendien vereist de mannenhuid vaak een andere manier van behandelen.

Populaire huidbehandelingen bij mannen

Alle huidbehandelingen die bij onze kliniek worden aangeboden zijn geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Bij de meeste behandelingen zien we een toename in mannelijke cliënten maar er zijn wel enkele die er uitspringen. Populaire behandelingen zijn:

 • Peeling
 • Laserontharen
 • Roodheid verwijderen
 • Pigmentvlekken verwijderen

Peeling bij mannen

De mannenhuid is gemiddeld iets dikker. Het is daarom belangrijk om een intense reiniging met dieptewerking te doen. Een peeling biedt verschillende voordelen: Het gaat huidveroudering tegen, Acné / Littekens / pigmentvlekken worden verminderd en je kunt je huid goed onderhouden. Een chemische peeling zorgt voor een boost met als resultaat een gezonde, stralende en energieke huid.

laserontharen

Beharing kan bij mannen vaak erg aanwezig en hardnekkig zijn. Niet alleen in het gezicht maar op verschillende delen van het lichaam. Scheren moet regelmatig herhaald worden en kan voor huidirritatie zorgen. Een duurzame oplossing daarvoor is ontharen met laser. De haren worden dan permanent vernietigd en als er na verloop van tijd nieuwe haartjes ontstaan dan is een enkele laserbehandeling vaak genoeg om weer een lange tijd haarvrij te blijven. Populaire zones voor het ontharen zijn de rug, borst of oksels maar ook benen, armen of gezicht zijn mogelijk.

   Roodheid verwijderen

   Roodheid in het gelaat komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. Als mannen last hebben van couperose of rosacea dan kan dat natuurlijk storend zijn. Rode vlekken en adertjes worden door veroudering vooral zichtbaar op en rond de neus /wangen. Dit verstoort het beeld van een mooie, egale huid en werkt verouderend. De huidtherapeut kan roodheid in het gezicht bij mannen behandelen met de vaatlaser.

   Pigmentvlekken VErminderen

   Door zonbeschadiging en veroudering ontstaan pigmentvlekken. Deze vlekken ontstaan vooral op plekken die veel in de zon zijn geweest. Dat zijn dus ook de zichtbare zones zoals in het gezicht, hals en handen. Voor de mannen die zich storen aan de pigmentvlekken biedt de huidtherapeut of dermatoloog uitkomst. Een dermatoloog kan pigmentvlekken behandelen met cryotherapie en de huidtherapeut kan de vlekken behandelen met laser, DAS Plasma, peeling of microneedling.

   Mannen zijn uiteraard van harte welkom in onze kliniek voor een van bovenstaande huidbehandelingen of een andere behandeling. Onze Cosmetisch Arts KNMG heeft veel ervaring in botox en fillerbehandelingen bij mannen. Maak een afspraak voor een consult in onze kliniek in Tilburg of Rotterdam. We zijn dagelijks bereikbaar op tel. 085 488 1788.