Litteken laten behandelen door de dermatoloog

Wanneer je een litteken hebt waar je graag vanaf wilt dan kun je een afspraak maken bij onze dermatoloog. Er zijn verschillende soorten littekens, sommigen zijn verzonken en anderen zijn verdikt. Voor elk type litteken bestaan er verschillende behandelingen. De dermatoloog kijkt niet alleen naar het litteken maar ook naar de rest van je huid, jouw leeftijd en hoe lang je het litteken al hebt. Tijdens de intake krijg je een advies op maat. Het is ook mogelijk dat je het advies krijgt om (nog) niet te starten met een behandeling omdat de dermatoloog verwacht dat het litteken uiteindelijk vanzelf zal genezen.

Littekenbehandeling Bij Signé Clinics

De behandelingen die binnen onze kliniek in Rotterdam kunnen worden uitgevoerd voor het verminderen van littekens zijn: chemische peeling, behandeling met de dermapen, laserbehandeling, behandeling met  Kenacort injecties of in sommige gevallen excisie. Een chemische peeling, behandeling met de dermapen en laserbehandeling worden in onze kliniek uitgevoerd door een huidtherapeut. De behandeling met Kenacort injecties worden door de dermatoloog uitgevoerd. In sommige gevallen kan een operatieve ingreep van het litteken uitkomst bieden, de dermatoloog kan je vertellen of dit ook voor jouw litteken geldt. De behandeling van littekens valt bij Signé Clinics niet onder verzekerde zorg dus je hebt geen verwijsbrief van de huisarts nodig.

Kenacort en excisie

Een Kenacort injectie is een behandeling waarbij een ontstekingsremmer in het litteken wordt gespoten die het litteken kan verminderen. Bovendien geeft het verlichting bij pijn of jeukklachten van het litteken. Er zijn meerdere behandelingen nodig voor een optimaal resultaat. Deze behandeling is geschikt voor een verdikt litteken (hypertrofisch litteken of Keloid).

Bij een excisie wordt het litteken weggesneden. Deze behandeling is niet altijd geschikt omdat er bij wegsnijden ook weer litteken weefsel aangemaakt kan worden.

Heb je een litteken dat je graag wilt laten behandelen of wil je advies over hoe je een litteken kan voorkomen bij een operatieve ingreep? Dan ben je van harte welkom bij de dermatoloog van Signé Clinics in Rotterdam. Een afspraak maken kan telefonisch: Tel. 085-4881788