Verouderde handen? Dat heb je zelf in de hand

Als experts op het gebied van huidverbetering, zien we veel cliënten met uiteenlopende wensen. Zo komen we regelmatig mensen tegen met een prachtige gezichtshuid, maar met opvallend verouderde handen. Gelukkig kan ons team daar iets aan doen, zodat de handen weer egaal, jong en fris ogen.

Waarom verouderen handen sneller?

De huid van de handen wordt blootgesteld aan diverse vormen van slijtage. Ten eerste is er de schade door zonlicht. Aangezien de handen vrijwel altijd onbedekt zijn, worden ze continu blootgesteld aan UV-straling. Velen vergeten vaak de rug van hun handen in te smeren met zonnebrandcrème. Bovendien worden handen voortdurend gebruikt voor allerlei activiteiten, zoals typen op een toetsenbord, het vasthouden van objecten en huishoudelijke taken. Deze voortdurende beweging kan leiden tot huidverslechtering en het versnellen van het verouderingsproces. Daarnaast komen handen veelvuldig in contact met vloeistoffen, zoals afwaswater, schoonmaakmiddelen of verf. Tot slot is de huid op de handen dunner dan op andere lichaamsdelen, waardoor ze minder bescherming biedt tegen externe schade en meer vatbaar is voor rimpels en lijntjes.

Pigmentvlekken op de handen

Pigmentvlekken op de handen zijn vaak het gevolg van blootstelling aan de zon en huidveroudering. Hier zijn enkele redenen waarom pigmentvlekken zich vaak op de handen ontwikkelen:

1. Blootstelling aan de zon: Aangezien handen meestal onbedekt zijn, worden ze vaak blootgesteld aan de zon. Herhaalde blootstelling aan de ultraviolette (UV) stralen van de zon kan leiden tot een overproductie van melanine, het pigment dat verantwoordelijk is voor de huidskleur. Dit kan resulteren in de vorming van donkere vlekken of pigmentvlekken op de handen, vooral bij mensen met een lichte huid.

2. Veroudering: Met het verstrijken van de tijd neemt de productie van melanine in de huid af en wordt de huid dunner. Deze veranderingen kunnen leiden tot een ongelijke verspreiding van melanine en het ontstaan van pigmentvlekken, ook bekend als ouderdomsvlekken.

3. Hormonale veranderingen: Veranderingen in hormonale niveaus, zoals die optreden tijdens zwangerschap of de menopauze, kunnen eveneens bijdragen aan de ontwikkeling van pigmentvlekken op de handen.

4. Huidbeschadiging: Beschadiging van de huid, zoals veroorzaakt door wondjes, ontstekingen of irritaties, kan de melanineproductie verhogen en zo bijdragen aan het ontstaan van pigmentvlekken.

Behandelingen tegen verouderde handen

Bij Signé Clinics bieden we verschillende behandelingen aan om verouderde handen te verjongen.

– Vermindering van pigmentvlekken: Chemische peeling, dermapen, laserbehandeling, cryotherapie en crèmes zijn de verschillende behandelingen die we aanbieden om pigmentvlekken op de handen te verminderen. Tijdens het consult zal een huidexpert de handen onderzoeken en advies geven over de meest geschikte behandelmethode. Het is ook mogelijk om verschillende methoden tegelijk toe te passen, vooral als er ook rimpels of uitdroging moeten worden aangepakt.

– Verbetering van huidstructuur en vermindering van rimpels: Met hoogwaardige A-merk hyaluronzuur fillers kan de huid van de handen worden hersteld. De hydratatie wordt verbeterd en de doffe, uitgedroogde uitstraling wordt verminderd. Bovendien worden rimpels en fijne lijntjes opgevuld, waardoor de huid weer mooi strak en egaal wordt.

.

Je hoeft je dus niet langer te blijven storen aan je verouderde handen. Onze kliniek biedt effectieve en veilige behandelingen om je handen te verfrissen, egaliseren en verjongen. Heb je last van verouderde handen en wil je graag behandeladvies van een van onze huidexperts in Rotterdam of Tilburg? Neem dan contact met ons op voor een consult. Telefonisch zijn we dagelijks bereikbaar op tel. 085 488 1788.