Wat doet een chemische peeling voor de huid?

Bij Signé Clinics hebben we een ruim aanbod aan behandelingen die de huid verbeteren. De chemische peeling is een van de meest uitgevoerde behandelingen binnen het vakgebied huidtherapie. Dat komt omdat het veilig en effectief is. De vale, doffe huid krijgt een flinke boost met als resultaat: een meer gezonde en stralende huid. In dit blogbericht leggen we uit wat de behandeling inhoudt en waardoor het zo succesvol is.

Hoe gaat een chemische peeling in zijn werk?

Tijdens de intake zal de huidtherapeut jouw huid onderzoeken en jouw wensen bespreken. Afhankelijk van de uitkomst kan een chemische peeling geadviseerd worden. Tijdens de behandeling brengt de huidtherapeut een vloeibare oplossing aan op de huid. Dit bestaat uit een zuur of een combinatie van verschillende zuren. Er kan gekozen worden om oppervlakkig of diep in de huid door te dringen. De zuren die we voor chemische peeling gebruiken hebben verschillende eigenschappen. De oude huidlaag wordt laagje voor laagje aangetast en het lichaam maakt daarna nieuwe cellen aan die zorgen voor een gezonde, stralende en egale huid.

Wanneer kies je voor een chemische peeling?

Een chemische peeling is geschikt als behandeling voor huidverbetering. Het zorgt ervoor dat de huid er gezonder, stralender en egaler uit gaat zien. Daarnaast kan de chemische peeling ook gebruikt worden voor het verminderen van acne, acnelittekens, fijne lijntjes, grove poriën en pigmentvlekken. Het doel van de behandeling bepaalt welke zuren gebruikt worden. Iedereen komt in aanmerking voor deze behandeling, ongeacht je leeftijd, huidskleur of huidtype. 

Nazorg

 Tijdens de behandeling brengt de huidtherapeut een zuur aan op de huid die ervoor zorgt dat deze wordt aangetast. Direct na de chemische peeling is de huid daarom zichtbaar rood en de huid kan gaan schilferen. Bij een diepe peeling kan dit effect langere tijd aanhouden. Je hoeft je hier geen zorgen over te maken omdat het hoort bij het proces. De huidtherapeut van Signé Clinics geeft je een passend advies gericht op jouw huidtype. Zo kun je de huid optimaal laten herstellen.

Ben je benieuwd naar wat een chemische peeling voor jouw huid kan betekenen? Maak dan een afspraak bij een van onze huidtherapeuten in Rotterdam op telefoonnummer 085-4881788.