Zijn gerstekorrels en steelwratjes te behandelen?

Sommige huidontsieringen zijn moeilijk van elkaar te onderscheiden. Gerstekorrels en steelwratjes worden nog wel eens aangezien voor gewone puistjes (acne) of wratjes. Er zit echter een verschil in de aandoeningen en ook de behandeling is anders. We zullen je daarom eerst uitleggen wat gerstekorrels en steelwratjes zijn en hoe je ze kunt herkennen.

Wat zijn gerstekorrels?

Een gerstekorrel (Milium) is een hard wit bultje op de huid die je niet kunt uitnijpen zoals bij een gewoon puistje. Het ontstaat door een verstopping van de poriën met keratine. Omdat de verstopping bedekt is met huid, zijn ze lastig te verwijderen. Milia komen met name voor in het gelaat, vooral rond ogen en op de wangen. De gerstekorrel is goedaardig en wordt daarom alleen behandeld uit cosmetische overwegingen.

Wat zijn steelwratjes?

De officiële term voor steelwratje is fibroom. Het is een goedaardige uitstulping van de huid in de vorm van een bobbel of steeltje. Steelwratjes zijn vaak te vinden onder de oksels of in de hals of lies, maar ze kunnen over het gehele lichaam voorkomen. Meestal behouden ze de huidskleur en soms worden ze iets donkerder van kleur. Een steelwrat kan variëren van enkele tot wel twintig millimeters groot. De steelwrat verschilt van de gewone wrat omdat de laatste veroorzaakt wordt voor een virus en een steelwratje niet. Bovendien zijn wratten besmettelijk en steelwratten niet.

Behandeling van gerstekorrels en steelwratjes

Voor huidoneffenheden zoals gerstekorrels en steelwratjes biedt Signé Clinics verschillende behandelingen. Op basis van jouw klachten en wensen zal de huidtherapeut of dermatoloog de best passende behandelingen met jou bespreken.

Een afspraak maken voor behandeling van steelwratjes of gerstekorrels bij onze specialisten in Tilburg of Rotterdam kan telefonisch. Tel. 085-4881788