Tips om rosacea te beperken

In dit blogbericht gaan we iets dieper in op het beperken van rosacea. Hoewel het een aandoening is waarvan de klachten vooral van cosmetische aard zijn, weten alleen mensen die rosacea hebben, hoe vervelend de gevolgen kunnen zijn. De roodheid, warmte, pijn, knobbeltjes en bultjes zorgen voor flink wat ongemak.

Ingrediënten van huidverzorgingsproducten die je beter kunt vermijden bij rosacea

Huidverzorgingsproducten met een sterke geur hebben vaak een negatieve invloed op rosacea. Producten met Pepermunt, Menthol en Eucalyptusolie moeten zorgen voor een verkoelend effect, maar verergeren de klachten juist bij rosacea. Hydrochinon werkt tegen pigmentatie maar heeft een nadelig effect op rosacea. We adviseren daarom producten van SkinCeuticals die de huid juist tot rust brengen door de perfecte ingrediënten.

Een goed dieet helpt tegen rosacea

Voeding kan een rol spelen bij triggering van rosacea. Beperk de inname van alcohol, kruidig eten en Chocola (ja helaas). Soms kunnen gevogelte, tonijn, pinda’s en schaaldieren ook de klachten verergeren door de aanwezigheid van veel vitamine B3. Producten met een ontstekingsremmende werking kunnen rosacea juist voorkomen. Denk daarbij aan kersen, avocado’s, noten en bieten of voedsel met veel vezels of omega-3.

Bescherm je huid goed tegen de zon

Blootstelling aan de zon zorgt vaak voor een opleving van de rosacea. Zelfs mensen met een donkere huidskleur kunnen door de zon een reactie krijgen. Om je huid te beschermen, zoek je de schaduw op en draag je indien mogelijk beschermende kleding, waaronder een hoed met een brede rand en een zonnebril met UV-bescherming. Gebruik een breedspectrumzonnebrandcrème met een SPF van 30 of hoger. Een geurvrije zonnebrandcrème geurvrij met de actieve ingrediënten zinkoxide en titaniumdioxide zijn het beste, omdat deze de gevoelige huid het minst snel irriteren.

Blijf koel, ook tijdens het sporten

Als je oververhit raakt, zal rosacea verergeren. Je kunt daarom het beste een minder hete douche nemen of niet te dicht bij een haardvuur gaan zitten. Ook tijdens het sporten is het verstandig om regelmatig te koelen met water.

Behandeling

Met bovenstaande tips kun je een opleving van rosacea zo veel mogelijk voorkomen. Als je helemaal van de klachten af wilt komen dan kunnen onze huidexperts je adviseren over de meest geschikte behandeling. Hoewel we rosacea niet kunnen genezen kunnen we het wel behandelen zodat je er geen of minder last van hebt.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden om rosacea te behandelen? Neem dan contact op met een van onze vestigingen in Rotterdam of Tilburg. Telefonisch zijn we dagelijks bereikbaar op tel. 085 488 1788.