Voorkom rimpels door een goede slaaphouding

De grootste externe veroorzaker van rimpels is blootstelling aan zon en UV, maar wist je dat slapen de tweede oorzaak van de vorming van rimpels in het gezicht is? Heel tegenstrijdig omdat een goede nachtrust juist ook kan bijdrage aan een mooie egale huid. Vooral bij zij- en buikslapers zorgt de druk van het gezicht in het kussen voor blijvende rimpels. Dat wil je toch niet? We hebben een paar tips voor je voor een mooie egale huid.

Voorkomen slaap rimpels

Rimpels die ontstaan door de druk op het hoofdkussen worden vooral zichtbaar aan de randen van het gezicht. De slaaphouding kan zorgen voor spanning op het gezicht waardoor plooien ontstaan die tot blijvende rimpels kunnen leiden. Regelmatig van slaaphouding of van zijde veranderen helpt om rimpels te voorkomen. Hoewel het moeilijk is, kun je jezelf ook aanleren om je slaaphouding te veranderen. Belangrijk is dat je meteen in de juiste positie gaat liggen. Om te voorkomen dat je op je buik draait kun je een kussen gebruiken. Ook de keuze van matras en hoofdkussen hebben invloed op jouw slaaphouding.

Herstellen van slaaprimpels

Hoe hard je ook je best doet, rimpels zijn niet eeuwig te voorkomen, ook niet door een goede slaaphouding. Gelukkig zijn er gespecialiseerde klinieken zoals Signé Clinics die de rimpels kunnen verminderen. Al op jongere leeftijd zullen er fijne lijntjes en kleine rimpels zichtbaar worden. Daar hebben onze huidtherapeuten goede behandelingen voor zoals chemische peeling, microneedling of microdermabrasie. Iedere behandeling heeft zo zijn specifieke voordelen en onze huidtherapeut zal je adviseren welke het best bij jou past. Wanneer de rimpels dieper en groter worden dan biedt een bezoek aan onze cosmetisch arts uitkomst. Met een uitgebalanceerd behandelplan van injectables zal de arts de rimpels verminderen en de huid verstrakken. Ook de rimpels die door de slaaphouding zijn ontstaan kunnen behandeld worden met een filler of Botulinetoxine A. Een behandeling door middel van injectables geeft altijd een tijdelijk resultaat. De behandeling kan daarna naar wens herhaald worden.

Wil je ook af van fijne lijntjes of rimpels in het gelaat? Plan dan nu je afspraak in bij onze huidtherapeut of Cosmetisch Arts KNMG op telefoonnummer 085-4881788.