Zonnebrandcrème meenemen op wintersport

Ga je binnenkort lekker op wintersport? Vergeet dan niet om een goede zonnebrandcrème in te pakken. Als je straks met je bleke winterhuid in de zonnige bergen gaat wintersporten, krijgt je huid veel uv-straling te verwerken. Hoe vaak zie je niet dat bij mensen de contouren van een skibril rondom de ogen zichtbaar zijn? Zonverbranding kan leiden tot snellere huidveroudering of zelfs blijvende schade. Daarom adviseren we je graag over een geschikte zonnebrandcrème om zorgeloos van de sneeuw te genieten.

Sterke uv-straling in de bergen

In de schone berglucht is de uv-straling bijzonder intens. De witte sneeuw weerkaatst de zonnestralen, waardoor het risico op zonverbranding aanzienlijk toeneemt. Of je nu gaat skiën, snowboarden, langlaufen of bergbeklimmen, zorg voor voldoende bescherming door een goede zonnebrandcrème te gebruiken.

Bescherm je kwetsbare huid goed

Tijdens de wintersportperiode wordt je huid extra gevoelig vanwege de combinatie van zon, kou en wind. Daarom heb je een speciale zonnebrandcrème met een hogere beschermingsfactor nodig dan de standaard zonnebrandcrèmes. De kou droogt je huid bovendien sneller uit, dus een verzorgende zonnebrandcrème biedt extra ondersteuning. De zonnebrandcrème moet ook in de kou goed smeerbaar blijven en makkelijk door de huid worden opgenomen.

Tips voor het gebruik van zonnebrandcrème tijdens wintersport

Smeer je in voordat je naar de skipiste gaat. Het duurt ongeveer een half uur voordat de zonnebrandcrème optimaal beschermt. Bovendien draag je op dat moment nog geen sjaal, muts of bril, waardoor je geen plekjes zou kunnen missen. Hoewel je niet het water ingaat, is het aan te raden een waterbestendige zonnebrandcrème te gebruiken. Deze crème is beter bestand tegen blootstelling aan sneeuw, zweten en dampende kleding. We raden aan om elke twee uur dat je buiten bent opnieuw in te smeren.

Advies van onze huidexperts

Wil je weten welke zonnebrandcrème het meest geschikt is voor jou tijdens de wintersport? Maak dan een afspraak bij een van de huidexperts van Signé Clinics in Rotterdam of Tilburg. We beoordelen je huidtype en adviseren welke producten het beste bij je passen. Bijvoorbeeld de Ultra Facial UV Defense SPF 50 van SkinCeuticals. Deze zonnebrandcrème biedt een hoge UVA/UVB-bescherming en hydrateert de huid tegelijkertijd. Er zijn echter ook andere producten die specifiek geschikt zijn voor bijvoorbeeld een vette of droge huid, of een lichte of donkere huid.

skinceuticals zonnebrandcreme

Wil je een afspraak inplannen bij een van onze huidexperts voor een persoonlijk advies? Neem dan contact op met een van onze vestigingen in Rotterdam of Tilburg. Telefonisch zijn we dagelijks bereikbaar op tel. 085 488 1788.